VEČNA SLED

Jeff Goldblum tetoviral oboževalca (FOTO)

Snemanje dokumentarne serije ga je ogromno naučilo. Zvezdnik je z astronavti izkusil občutek breztežnosti.
Fotografija: V hitu Jurski park je bežal pred dinozavri.
Odpri galerijo
V hitu Jurski park je bežal pred dinozavri.

Bežal je pred dinozavri. Se boril z nezemljani. In se zaradi nekoliko ponesrečenega znanstvenega eksperimenta začel spreminjati v muho. Vse to in še precej več je doslej okusil hollywoodski zvezdnik Jeff Goldblum.
Zaradi vodnega tanka Nase je odkril nove dimenzije uporabe bazenov. FOTO: instagram
Zaradi vodnega tanka Nase je odkril nove dimenzije uporabe bazenov. FOTO: instagram

A vselej le skozi svoje filmske alter ege. Med snemanjem dokumentarne serije The World According to Jeff Goldblum (Svet skozi oči Jeffa Goldbluma) pa se je učil in doživljal le kot on sam ter okusil reči, ki jih kot izmišljeni junak filma najverjetneje ne bi. Če ne drugega, je v salonu telesne poslikave prijel iglo za tetoviranje in na prostovoljcu – ta je bil seveda iz vrst njegovih oboževalcev – pustil večno sled.

»Nekoliko me je bilo strah, a sem to na koncu vendar storil,« je dejal igralec, ki je kljub začetnim pomislekom in bojazni zbral pogum in se lotil umetnosti tetoviranja. Zares, ne le igrano, kot je bil vajen doslej.
Stara modrost babic pravi, da se vse življenje učimo. Čemur lahko zvezdnik le pokima. Čeprav jih je dopolnil že 67, se je v zadnjih nekaj mesecih naučil nekaj novih reči. Deloma zaradi snemanja serije, deloma zaradi prirojene radovednosti, ki mu ni dala miru.
Sprva ga je bilo igle za tetovažo strah.
Sprva ga je bilo igle za tetovažo strah.

»V 12 epizodah prikazujemo povsem vsakdanje reči, od sladoleda in superg,« je dejal o projektu, zaradi katerega se je poglobil tudi v bazene. Ja, bazene, ki jih poznamo vsi, a je šel Jeff zavoljo tega tudi v ameriški Houston, kjer je prvič v življenju prestopil prag vodnega parka in izkusil občutek breztežnosti. Na dnu vodnega tanka ima Nasa namreč repliko Mednarodne vesoljske postaje, kjer se astronavti pripravljajo na odhod v vesolje. In kako je čutiti breztežnost.

»Pogovarjal sem se z nekaterimi med njimi. Si oblekel eno njihovih oblačil in se tako napravljen s plavutmi in dihalko potopil,« čeprav najzanimivejšega dela ni izkusil, ampak je zanj izvedel iz pogovorov. »Vsak astronavt, ki je šel v vesolje za vsaj štiri ali pet mesecev, je imel ob vrnitvi težave z desnim očesom. Vselej z desnim, nikoli z levim. Nadvse zanimivo!«


Druga epizoda, ki se mu je za vedno usidrala v spomin, pa je bilo učenje o umetnosti telesne poslikave, zaradi katere lahko zdaj svojemu življenjepisu, v kategorijo znanj in spretnosti doda tudi tetoviranje. »Pustili so mi, da tudi sam poizkusim in delček tatuja ustvarim sam. Precej strašno.« Za njegovega oboževalca, odslej s tatujem, delno narejenim z igralčevimi rokami, pa gotovo nepozabno in noro vznemirjujoče. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije