V STRAHU

Udeleženka Kmetije v strahu: Grozil mi je, da me bo sesekljal na koščke

Sosed jo je s sekiro udaril po glavi, a je na prostosti.
Fotografija: Marija Prekodravac. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Marija Prekodravac. FOTO: Instagram

»Ne morem vam opisati, kako se lahko življenje zaradi udarca v glavo lahko obrne. Na trenutke sem v redu, potem pa se spet sesujem,« je za 24sata povedala nekdanja udeleženka hrvaške Kmetije Marija Prekodravac. »Počutim se izjemno slabo. Težave imam z orientacijo in na sprehodu v mestu se kar izgubim. Ne morem biti več sama in nekdo mora biti ves čas ob meni.« Sosed jo je minuli teden napadel s sekiro po glavi, ko mu je, kot pravi, le vljudno prosila, da smeti, ki jih je odložil na mojem dvorišču, pobere in odnese v smetnjake za reciklažo.  

81-letni sosed je osumljen poskusa uboja, a ga je sodišče izpustilo, da se bo branil s prostosti. Marija se temu ne more načuditi. »On je na svobodi! Ne na kliniki za duševno zdravje, ampak na svobodi! Grozil mi je, da me bo sesekljal na koščke. Ne morem verjeti, da se svobodno sprehaja. Moram pohvaliti policijo, ker me polno varuje, a ne morem verjeti, da so ga izpustil na svobodo,« je z drhtečim glasom povedala Marija. Dodala je, da se v svoj dom ne upa vrniti, saj se ne bi rada spet srečala z nasilnim in nepredvidljivim sosedom.

Zaradi poškodb glave ne prepoznava ljudi in ne prepoznava ulic, po katerih se je neštetokrat sprehajala. »Nenadoma se začnem tresti in se vsa izgubim. Nisem več ista kot pred dvema tednoma.« Največjo oporo ji sicer nudi partner Filip.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije