DRAŽBA

Na prodaj Bondovo lunarno vozilo

Konec meseca bo dražba ikone in legende Hollywooda. Na voljo tudi očala Harryja Potterja in čelada Dartha Vaderja.
Fotografija: Oboževalci agenta 007 lahko kupijo Moom Buggy.
Odpri galerijo
Oboževalci agenta 007 lahko kupijo Moom Buggy.

Zbiratelji spominkov iz filmskih klasik in velikih uspešnic, pripravite denarnice! Avkcijska hiša Profiles in History namreč pripravlja dražbo, na kateri bo moč kupiti pisane rekvizite in najrazličnejšo opremo s prizorišč snemanja hollywoodskih ikoničnih del.

Med najbolj zaželenimi zakladi je čelada Dartha Vaderja z masko, ki so jo uporabili pri snemanju epizode Imperij vrača udarec; nosil jo je britanski igralec David Prowse, iztržila pa bi lahko od 200.000 do 400.000 evrov, kar bi bil rekordni znesek za spominek franšize Vojna zvezd.


Veliko pozornosti bo nedvomno pritegnil tudi Harry Potter, na prodaj bodo namreč očala, ki jih je nosil Daniel Radcliffe v prvem filmu, Kamen modrosti, zaslužila naj bi okoli 27.000 evrov. Kar nekaj zanimanja je za oblačila Rose in Jacka iz Titanika, ki sta ju upodobila Kate Winslet in Leonardo DiCaprio, še veliko več pa za kostum Dorothy iz Čarovnika iz Oza: obleko je sicer nosila dvojnica Judy Garland in ne zvezdnica sama, a se lahko končni znesek prav tako povzpne na pol milijona, se nadejajo dražbeniki.

Poslastica dogodka pa bo verjetno lunarno vozilo Moon Buggy, ki ga je v filmu o Jamesu Bondu Diamanti so večni iz leta 1971 upravljal legendarni Sean Connery, ko je iz vesoljskega centra bežal v puščavo, zaslužilo naj bi namreč krepko čez pol milijona. Skupno bo na dražbi na voljo približno 1000 predmetov, skupaj naj bi iztržili 10 milijonov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije