POLIGLOTKA

Melania Trump naredila napako, so jo ujeli na laži?

Javnost dvomi, da je govorila resnico o svojem znanju tujih jezikov.
Fotografija: Melania Trump. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Melania Trump. FOTO: Reuters

Prvo damo ZDA Melania Trump so opazili, da je na vrhu G7 med govorom francoskega predsednika Emmanuela Macrona uporabljala slušalke za prevajanje. To ne bi bilo sicer nič nenavadnega, če se nekdanja slovenska manekenka v preteklosti ne bi pohvalila, da je poliglotka in da tekoče govori nekaj tujih jezikov, med katerimi je navedla tudi francoščino, pišejo tuji mediji.


Videoposnetek, na katerem ima slušalke za prevajanje francoskega jezika, se je bliskovito začel širiti po internetu. Mnogi zdaj dvomijo, da razume francosko. Britanski The Daily Express je sicer spomnil, da je pred dvema letoma učence neke šole nagovorila v francoščini, a komentator na CNN je po ogledu posnetka Trumpove z vrha G7 ogorčeno dejal: »Čakajte. Jaz sem mislil, da Melania Trump tekoče govori francoski jezik.«

Poljub, ki naj bi povedal preveč? FOTO: Reuters
Poljub, ki naj bi povedal preveč? FOTO: Reuters

Razprava se je nadaljevala na twitterju. »Ob angleščini in svojem maternem jeziku Melania tekoče govori še srbohrvaško, italijansko, nemško in francosko. Njen sin Barron govori angleško in slovensko, skupaj pa se učita francosko. Če je vse to drži, zakaj potrebuje slušalke?« piše nekdo.

A to ni bil edini spodrsljaj Trumpove na vrhu G7, ki je padel v oči neprizanesljivi javnosti. Mnogi so njeno srečanje s kanadskim predsednikom vlade opisali za preveč pristnega, celo romantičnega, fotografije dogodka pa so hitro postale predmet natolcevanj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije