ODLOČENO

Meghan bo pokroviteljica narodnega gledališča

Objavljeno 10. januar 2019 18.51 | Posodobljeno 10. januar 2019 18.51 | Piše: B. K. P.

Vsak član kraljeve družine je pokrovitelj nečesa Utrjevala bo vezi med gledališčem in donatorji

Nekdanji igralki je kraljica zaupala pokroviteljstvo nad nacionalnim gledališčem. FOTO: Guliver/getty Images
Preden se je maja lani pridružila britanski kraljevi družini, je bila Meghan Markle dolga leta igralka, njena najbolj znana vloga je tista v seriji Nepremagljivi dvojec, ki jo je moč videti tudi na naših televizijah. Meghan je študirala gledališko igro na prestižni ameriški univerzi Northwestern, ki so jo obiskovali mnogi zvezdniki, med njimi Warren Beatty, Charleton Heston, Zach Braff, Zooey Deschanel in Julia Louis-Dreyfus. Zato nihče ni bil pretirano presenečen, ko se je kraljica odločila, da vojvodinji Susseški dodeli naziv pokroviteljica narodnega gledališča.

Vsak od članov kraljeve družine je namreč pokrovitelj nečesa, naj bo to dobrodelna organizacija ali pa ustanova. Vojvodinja Cambriška je denimo pokroviteljica kar desetih organizacij, pri srcu so ji predvsem otroci in pravice žensk pa tudi šport. Tisti, ki so se v kraljevo družino rodili, so pokrovitelji mnogo več organizacijam oziroma ustanovam, princ Harry 21, njegov brat princ William pa kar 39. Običajno preteče nekaj časa, preden kraljica novemu prišleku zaupa pokroviteljstvo nad katero od organizacij, Meghan pa je ta čast doletela precej hitro. Poznavalci so prepričani, da je to znak, da ji kraljica zaupa in da sta se ženski v zadnjem letu močno povezali. Meghan se je že prejšnji mesec sestala z direktorjem narodnega gledališča Rufusom Norrisom, s katerim naj bi se pogovarjala o tem, kaj naj bi njena nova vloga vsebovala. Ena od pomembnejših reči, ki jih bo kot pokroviteljica morala početi, je utrjevanje vezi med gledališčem in ameriškimi podporniki, ki ga s svojimi donacijami ohranjajo pri življenju, kar zagotovo ne bo lahka naloga.

Medtem je med ljubitelji serije Nepremagljivi dvojec odjeknila novica, da si ustvarjalci neizmerno želijo, da bi se ekipi znova, četudi le za eno epizodo, pridružila Meghan. Vojvodinjo si v svojih vrstah želijo videti celo tako zelo, da so menda pripravljeni določeni dobrodelni organizaciji, ki bi jo izbrala sama, podariti milijone evrov. Vojvodinji, ki je visoko noseča, ne bi bilo treba niti zapustiti Velike Britanije, saj bi njen nastop, ki bi trajal le nekaj minut, posneli kar tam.
Deli s prijatelji