Kraljica v oddaji v živo pekla piškote

Kraljice Maxime praznovanje v izolaciji ni potrlo. Pred dnevi je dopolnila 49 let.
Fotografija: Spekla je svoje najljubše piškote. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Spekla je svoje najljubše piškote. FOTO: Instagram

Nizozemska kraljica Maxima je bila ena tistih nesrečnežev, ki so morali letošnji rojstni dan preživeti v izolaciji. Brez zabav, druženja ali obiska restavracije, v najožjem družinskem krogu in s tistim, kar je pač na voljo doma. Kot so sporočili iz kraljeve palače, je Maxima za rojstni dan načrtovala manjšo zabavo, na kateri bi se ji pridružila njena mama, gostom pa bi postregli s torto, značilno za njeno rodno Argentino.


Iz tega ni bilo nič, a Maxima, ki je pred dnevi dopolnila 49 let, ni dovolila, da bi jo stanje potrlo. Z možem Willem-Alexandrom in njunimi tremi hčerami so se v palači pridružili 2,4 milijonom rojakov, ki so si na televizijskih zaslonih ogledali spektakel, ki so ga predvajali namesto tekmovanja za pesem Evrovizije v Rotterdamu, ki so ga prestavili na naslednje leto.

»Evropa preživlja zelo težko obdobje. Odprimo oči in ušesa drug za drugega in si pomagajmo. Skupaj smo močnejši,« sta z možem tik pred začetkom prenosa na družabnih omrežjih bodrila svoje sledilce. Kraljica se je nato lotila še peke svoje najljubše sladice. To so piškoti alfajores, ki so v Argentini izjemno priljubljeni, kot je na instagramu zapisala Maxima. Objavila je recept in fotografije piškotov, ki jih izdeluje po maminem receptu.


»Obožujem alfajores, z njimi sem odraščala in še vedno jih rada pripravljam,« je zapisala. V svečani opravi je pozirala s polnim pladnjem slastnih sladic. Te so v Južni Ameriki gospodinje začele pripravljati v drugi polovici 19. stoletja, prav tako tudi na Karibskih otokih, v Španiji in na jugu Francije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije