NEŽNA PLAT

FOTO: Boksar postal sloviti slaščičar

Po koncu športne kariere se je zaprl v kuhinjo, torte so dih jemajoče skulpture. Na instagramu nekdanjemu prvaku sledita že več kot dva milijona oboževalcev.
Fotografija: Kdo ve, čigavo poroko je krasila ta lepotica ...
Odpri galerijo
Kdo ve, čigavo poroko je krasila ta lepotica ...

Le kdo bi rekel, da ima Renat Agzamov tako nežno in sladko plat! Nekdanji boksarski prvak je danes izvrsten slaščičar, in to ne vsakdanji: njegova na videz okorna roka ustvarja prave mojstrovine, ki jim laiki rečemo poročne torte.



Njegove boksarske roke so izjemno natančne.
Njegove boksarske roke so izjemno natančne.
In za te povsem upravičeno zahteva vrtoglave zneske, po več tisočakov je namreč treba odšteti za sladke umetnine, in kljub visokim cenam verjetno ne preseneča, da mu strank ne primanjkuje. Renat je bil že v otroštvu sladokusec in navdušeni pek, že pri sedmih letih je spekel svojo prvo torto, ob polnoletnosti je bil že pravi mojster. Toda športna kariera je bila takrat vendarle v ospredju, in ker si je nadvse želel postati državni prvak, je temu primerno več treniral in toliko manj pekel (in jedel) slaščice.

A ljubezen do tort je ostala, zato je ob koncu športne kariere točno vedel, čemu se bo posvečal do konca življenja. Renat Agzamov je dobro znano ime med premožnimi sladokusci, Rus je pomemben del vsake velike ohceti in vsake visoke družbe v svoji domovini pa tudi v tujini: najemajo ga vsi tisti, ki si želijo pomemben dogodek zapečatiti z dih jemajočo sladico božanskega okusa. Do prepoznavnosti mu v zadnjem letu pomaga tudi instagram, kjer mu sledita že več kot dva milijona oboževalcev; velika večina je tistih, ki si lahko njegove dobrote, pravzaprav skulpture, le ogledujejo, mnogi pa sanjarijo, da bi nekoč zaslužili toliko, da bi jim torto lahko izdelal in postregel sam Renat.

Idej mu resnično ne primanjkuje!
Idej mu resnično ne primanjkuje!
Nekdanji boksar se je na začetku svoje slaščičarske poti uril v številnih pekarnah v Moskvi, vedel je pač, da vaja dela mojstra, zato je mesece in mesece prebil pri različnih delodajalcih, dokler si ni pridobil potrebne samozavesti, da je krenil na samostojno pot. Uči se še danes, ko v svoji kuhinji domišljiji pušča prosto pot in ustvarja, dokler ne pričara prave mojstrovine, ob kateri vsakdo ostane odprtih ust. Najbolj je ponosen na svoj pravljični dvorec sredi zimske idile, visok štiri metre, krasijo pa ga številni stolpiči, balkoni, figurice, kočija, poigral se je celo z lučmi, torta, ki je stala 160.000 evrov, pa je bila seveda v središču pozornosti na kazahstanski poroki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije