KONČALA NA URGENCI

Drama v luksuzni vili: padale hude besede, posredoval Gale

O dogajanju poteka kazenska preiskava, ena je že zaključena z ovadbo.
Fotografija: Villa 4 Islands, kjer se je dogajala drama. FOTO: Booking
Odpri galerijo
Villa 4 Islands, kjer se je dogajala drama. FOTO: Booking

Dopust hrvaške estradnice Nikoline Ristović in njenega moža Vidoja v Kaštel Starom se je sprevrgel v nočno moro. Z možem, hčerami in prijatelji so najeli vilo, v katero so prišli 19. julija, po 12 dneh dopustovanja pa so jih v noči na 31. julij vrgli na cesto.

Lastnica vile je Ana Šabić, žena slovenskega državljana Roka Galeta. Ta je po trditvah Nikoline napadel njenega moža, njena hči Hana pa je zaradi stresa padla v nezavest in končala na urgenci. Dopustniki so po besedah Nikoline ostali brez svojih stvari, katerih vrednost ocenjujejo na 275 do 300 tisoč evrov, med njimi so gotovina (65 do 68 tisoč evrov), več moških ur in ženskih prstanov ter zapestnica.

Vse skupaj naj bi se začelo že prvi dan po prihodu v vilo, ki so jo najeli za 14 dni in za to plačali 19.500 evrov. Nikolina trdi, da je Gale prihajal v vilo vsak dan z izgovori, da je treba postoriti kakšna dela, in ostajal tudi po 45 minut, med tem pa pogostokrat postal zelo domač. Govoril ji je menda, da je videti zelo utrujena, njenemu možu, srbskemu zgodovinarju pa, da ima v Beogradu neke Brazilke, ki bi ga lahko sprostile. Najbolj jih je zmotilo, da je bilo po vili polno kamer, s prijateljico pa sta nekega dne prekrili kamero, ki je pokrivala bazen, saj sta se hoteli sončiti zgoraj brez.

Hude besede in fizično nasilje

​Na večer, ko so jih vrgli iz vile, sta jih pred njo pričakala dva oborožena varnostnika, ki nista dovolila vstopa. Vidoje je obšel varnostnika in prišel v vilo, da bi vzel stvari, ko ga je s hrbta domnevno napadel Gale. »Rok Gale je sedel na njegovem hrbtu, njegova soproga pa je vpila: Četniška ku**a, ki pu*i srbski k**** ne bo v moji hiši niti v 15 življenjih. Poklicala sem policijo, ki je prišla v 15 minutah,« je dogajanje za Slobodno Dalmacijo opisala Nikolina in dodala, da je policija ob prihodu povedala le, da gre za zasebno lastnino in da ne morejo nič.



​Naslednji dan je Vidoje odšel na policijo, da bi prijavil lastnico vile in njenega moža zaradi kraje (vilo so zapustili brez svojih najdragocenejših stvari), napada in sovražnega govora, a je policija za 24 ur zadržala njega. Gale ga je namreč prijavil zaradi groženj, češ da je govoril, kako mu bo pretepel ženo, zrušil hišo ...

 

Gale se dogajanja spominja precej drugače, kako, boste lahko prebrali v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije