MODRA LAGUNA

Čeprav je že dedek, se je znova razgalil

Zvezdnik kultnega filma Modra laguna na uspešni turneji. Poroke za zdaj še ni na vidiku, snema pa tudi nov film.
Fotografija: Z goloto nima težav. FOTOGRAFIJE: osebni arhiv
Odpri galerijo
Z goloto nima težav. FOTOGRAFIJE: osebni arhiv

Ni vsak filmski zvezdnik na platnu pustil takega pečata kot Christopher Atkins zdaj že daljnega leta 1980 v eni najlepših filmskih romanc vseh časov, kultnem filmu Modra laguna. V filmu o dečku in deklici, ki se po brodolomu ladje rešita na neznan otok in tam odrasteta, je z njim zaigrala Brooke Shields. Tudi zaradi golih prizorov je film postal največja uspešnica leta, danes pa je uvrščen v filmsko klasiko, ki jo znova odkriva vsaka nova generacija. Čeprav so pretekla že skoraj štiri desetletja, film še danes navdušuje zaljubljence.
Posnel je več dokumentarcev o okolju in zaščiti živali.
Posnel je več dokumentarcev o okolju in zaščiti živali.

Desetletje po Modri laguni so posneli še Vrnitev v modro laguno z Brianom Krausom in Milo Jovovich, a mu ni uspelo ponoviti romantike in čara, ki sta ga prikazala Atkins in Shieldsova.

Atkins je pozneje zaigral v še več zelo uspešnih projektih, kot so bili filma Night in heaven ter Pirati in v najuspešnejši nadaljevanki vseh časov Dallas, a uspeha Modre lagune ni ponovil. Posvetil se je tudi očetovski vlogi, pisanju scenarijev in režiji. Za kratek čas se je uveljavil kot pevec, skladba How can I live without her je sredi 80. let dosegla velik mednarodni uspeh, in, zanimivo, razvil celo nekaj patentov v ribištvu.
 

V odlični formi


Letos je Atkins sprejel glavno vlogo striptizerja v predstavi Ladies night in se zanjo znova razgalil. Slekel se je tudi v filmu Night in heaven in bil brez oblačil v še več filmih. Zvezdnik, danes star 58 let, z goloto torej nima težav. »Če je vloga to zahtevala, sem se razgalil, zakaj ne? Niti zdaj s tem nimam težav, ne nazadnje sem v dobri formi,« pravi igralec, ki je pogodbo za Ladies night podpisal, še preden je prebral scenarij.

Že več mesecev začasno živi v Avstraliji, predstava Ladies night je namreč avstralske produkcije, na celini tam spodaj pa ima tudi prijatelje in bivšo ženo. Z avstralsko manekenko Lynne Barron sta bila 20 let poročena, imata sina in hčer, še vedno privlačni Atkins pa ima tudi že vnuka.
Christopher ljubi 17 let mlajšo Sandro.
Christopher ljubi 17 let mlajšo Sandro.

Pri predstavi, s katero gostujejo po Avstraliji, ga najbolj zabavajo nenehna vprašanja, zakaj se je odločil sprejeti vlogo. »Čisto preprosto. Že vse življenje in vso kariero mi zelo dobro plačujejo, da se tudi razgalim, zato to ni nič novega. Nekaj povsem novega zame in za gledalce pa bo, kadar mi bodo plačali, da bom ves čas oblečen.« Kar pa se, če je verjeti odzivom na predstavo, še ne bo zgodilo kmalu, saj ima očitno še vedno precej za pokazati. Formo ohranja s športom, skrbi za zdravje, alkohola že leta ne poskusi.

»Moj pokojni oče je imel v letih, ko jih je štel manj kot jaz zdaj, že vrsto infarktov in drugih težav. In ko si dedek, kot sem jaz zdaj, ti ta vloga jemlje, a hkrati daje energijo.« Za svojo dobro formo se lahko zahvali tudi partnerici, 41-letni Švedinji Sandri Ankarbjörk, s katero sta v zvezi od leta 2013.
 

Borec za živali


Kljub uspešni turneji predstava Ladies night seveda ne more izpodriniti Modre lagune. »To mi je že dolgo kristalno jasno in me niti količkaj ne moti. Ne nazadnje sem zaslovel tako, da po sanjski peščeni plaži ob turkiznem morju tečem gol, in ta moja podoba se je očitno vtisnila v neizbrisen spomin gledalcem. Vesel in ponosen sem na ta film, saj je že zdavnaj postal klasika. Na njem je očitno nekaj nesmrtnega. In kateri igralec si ne bi želel, da se kakšen njegov film ali vloga ne bi tako močno vtisnila v spomin ljudi?« pravi in dodaja, da je bila Modra laguna tudi njegova osebna velika življenjska prelomnica. »Prvič v življenju sem odšel tako daleč in za tako dolgo od doma. S tem filmom sem odrasel in se osamosvojil.«


Čeprav je avstralska predstava še v teku, je pred vrati tudi premiera novega filma. Atkins je tudi zelo angažiran okoljevarstvenik in borec za zaščito živali. »Vesel sem, da lahko s pomočjo prepoznavnosti pomagam na teh področjih. Te stvari se tičejo vseh nas – kako je danes na svetu, v kakšnem živimo, kaj se dogaja z našim planetom.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije