SENZACIJA

Čedni Turek obnorel Dunaj

Tudi v Sloveniji priljubljeni junak nadaljevanke Moja boš na Dunaju povzročil kaos. Na pomoč je morala priskočiti policija.
Fotografija: Ena od posebnosti serije Moja boš so Burakove optično približane črne oči. FOTO: POP TV
Odpri galerijo
Ena od posebnosti serije Moja boš so Burakove optično približane črne oči. FOTO: POP TV

Turški igralec Burak Özçivit, ki ga spremljamo na POP TV, je te dni na svoji koži okusil moč in razsežnost slave. Na zasebnem obisku pri naših severnih sosedih je v avstrijski prestolnici povzročil kaos, četudi povsem nehote.
Oboževalke privlačnega televizijskega Kemala trdijo, da se je vse zgodilo zaradi njegovih oči, ki jih označujejo za črne. Že na razgovorih na temo projekta za nadaljevanko Moja boš je direktor dejal, da bo poudarek serije v celoti na črnih očeh, to je pravzaprav njena posebnost. Tudi sam Burak pravi, da so prav zaradi tega mnogi kadri posneti od blizu in njegove oči optično približane.

Skrili so ju v sobo

Özçivit je z ženo za dan in pol zasebno obiskal Dunaj, da bi užila nekaj zimske pravljice avstrijske prestolnice in si jo v tem letnem času ogledata, kolikor bo v poldrugem dnevu pač mogoče. Obisk je bil miren in običajen, dokler igralec ni naredil nenamerne napake. Na instagramu je objavil fotografijo s sprehoda po dunajskih ulicah in uživanja v prazničnem vzdušju. Po sprehodu sta se vrnila v hotel, saj ju je čez nekaj ur čakala vrnitev domov. Potem pa so se stvari na vsem lepem zasukale povsem drugače.
»Po vrnitvi v hotel sem videl, da naju na recepciji čaka 30 ljudi. Poskušala sva najti vhod skozi restavracijo, a tudi tam je bilo od 20 do 30 ljudi. Medtem ko sva obstala nekje vmes, še neopažena, se je število večalo. Ko sva poskušala priti do dvigala, so naju opazili. Vsi so nama poskušali slediti in upravnik hotela jih je komaj zadržal. Na recepciji je nastala takšna zmeda, ki se je ne da niti opisati. Hotelsko osebje je prebledelo in nama pomagalo tako, da so naju skrili v eno od sob. Nenehno so ponavljali, da se to pri njih še nikoli ni zgodilo. Množica je med tem narasla že na 800 ljudi,« opisuje dogodek.

Policist ga ni prepoznal

»Vsi, ki so slišali, da smo na Dunaju, so prišli,« se še pošali zdaj. Ker tolikšno število ni več šala, saj se lahko zgodi marsikaj, sta v sobi čakala več kot uro, da se je stanje malce umirilo. Medtem je bilo treba poskrbeti za situacijo. »Zaradi naju je policija okrepila posebno specialno enoto, in sicer 11 policijskih vozil ter 65 policistov, bile so tudi sirene. Čez nekaj časa je potrkalo na vrata in pred njimi so stali policisti, ki so naju pospremili do letališča,« pravi. Smešno pri vsem, ne glede na situacijo, je bilo, da policist, ki se je z zakoncema Özçivit peljal v avtu, Buraka ni prepoznal, ampak ga je vprašal, kdo je in kako to, da je tako znan v Avstriji.
Vendar zvezdnik tega ni zameril niti ni bil užaljen. »Tudi jaz seveda nisem tega pričakoval, in ko sem slišal policijske sirene, sem pomislil, da se je zgodilo nekaj slabega. Vsi smo bili pravzaprav izjemno presenečeni nad doživetim. Nisem si namreč mislil, da je serija tako priljubljena tudi v Avstriji in da smo tako prepoznavni. Jaz pravim, da če je Sulejman prišel do vrat Dunaja, smo ga pa mi zdaj osvojili,« se pošali še na račun serije Sulejman veličastni, v kateri je prav tako igral in ki smo jo lahko gledali tudi pri nas.

Je pa pozornosti medijev, oboževalcev in paparacev že vajen doma, v Turčiji. Zvezdnik, ki je pot slave začel kot maneken, je namreč v vrhu najbolj priljubljenih igralcev, s serijami, kot je Moja boš, pa postaja vse bolj priljubljen tudi drugod po svetu. Med drugim sta s soigralko Neslihan Atagul na mah osvojila slovenske gledalce, serija Moja boš je namreč na sporedu na POP TV od ponedeljka do četrtka zvečer.

Vedno z amuletom

V Turčiji je že tako priljubljen, da se brez težav kosa z nogometaši. Ko je pred kratkim kot nogometni navijač in navdušenec obiskal tekmo, je večina pozornosti veljala njemu, ne ekipama na igrišču, in večina se je hotela fotografirati z njim, ne z nogometaši.
Ena njegovih značilnosti in z njim tako rekoč neločljivo povezanih stvari je obesek, ki ga nosi okrog vratu. Menda, če je verjeti zapisom in govoricam, ga ne sname nikoli razen med kopanjem v banji.
»Mnogi mislijo, da je obesek povezan z grozljivko, v kateri sem igral, a ni tako. Nosim ga, ker mi je všeč. Ne snamem ga niti med snemanjem sedanje serije. Mislijo tudi, da sem vraževeren in da ga nosim za zaščito pred kakšnimi uroki. V te poskušam ne verjeti, ampak mi nekako ne uspeva ravno najbolje,« smeje pove. ROMAN TURNŠEK

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije