MAMA

Brigitte Nielsen pri 54 letih rodila hčerko

Po štirih sinovih je igralka, bolj znana kot Stallonova žena, dobila Frido.
Fotografija: Že dolgo je sanjarila o še enem otroku.
Odpri galerijo
Že dolgo je sanjarila o še enem otroku.

Konec prejšnjega meseca je marsikomu čeljust padla dol. Danska igralka Brigitte Nielsen, ki jo je sicer verjetno bolj kot filmska kariera izstrelil med zvezde njen dvoletni zakon s hollywoodskim mišičnjakom Sylvestrom Stallonom, je namreč najavila, da bo njena že tako precej obsežna družina kmalu večja za še enega člana. No, članico, saj je svetlolaska minuli petek, manj kot mesec dni pred dopolnjenim 55. rojstnim dnem, rodila hčerko Frido.

Na pot materinstva je prvič stopila pred 34 leti, ko se ji je v enoletnem zakonu s Kasperjem Windingom rodil prvorojenec Julian. Drugi zakon s Stallonom je trajal le malce dlje, pičlih 19 mesecev, dve leti pozneje pa se ji je iz ljubezni z nekdanjim zaročencem Markom Gastineaujem rodil sinko številka dve, danes 28-letni Killian. V tretjem zakonu, z režiserjem Sebastianom Copelandom, katerega rok trajanja se je iztekel že po dveh letih, ji vnovična sreča materinstva ni bila dana, a je to kaj hitro nadomestila z možem številka štiri, Raoulom Meyerjem, na katerega jo vežeta sinova Douglas in Raoul.

A štirje sinovi ji vendar niso bili dovolj, saj je zdaj debelo desetletje sanjarila o še enem otročičku. No, ali pa se je njena želja po dojenčku rodila iz ljubezni, ki jo že 12 let čuti do Mattia Dessija, ki ji je pomagal premagati zasvojenost z alkoholom in jo leta 2006 popeljal pred oltar.

Brigitte Nieslen je v 55. letu starosti še petič postala mati.
Brigitte Nieslen je v 55. letu starosti še petič postala mati.

Otroci vse odpustijo


Ni skrivala, da se je pregloboko zaljubila v steklenico, zaradi česar je bila večkrat na rehabilitacijski kliniki in se nato, ker zdravljenje očitno ni obrodilo želenih sadov, prepustila tudi rokam televizijskega psihologa dr. Drewa v resničnostni oddaji Celebrity Rehab. Priznala je, da je njeno omamljeno stanje vrglo tudi temne sence na njene starševske naloge.

»Včasih sem bila slaba mati. Če izbereš steklenico, in ne otrok, si pač slaba mama,« je razkrila, a dodala, da je bila kljub vsemu »ljubeča in skrbna, žal pa da so jo njeni sinovi videli tudi v vse prej kot zavidljivih stanjih. A otroci so super, brezpogojno vdani in vse odpustijo.« A čeprav se zaradi notranjih demonov morda ne bi mogla potegovati za naziv mame leta in je čas kot za vse druge tekel tudi zanjo, si je vendar želela še vsaj enkrat v roke prijeti lastnega dojenčka. Otroka, ki bi nosil njen in Mattijev genski zapis.
Ima že štiri odrasle sinove.
Ima že štiri odrasle sinove.

»Zaradi otrok sem vse zmogla, zaradi njih sem vselej vztrajala. Vem, da si želim ogromno, a poskusila bi z zunajmaternično oploditvijo. Tako bi z Mattijem imela celoten paket, skoraj kot bi začela znova. Morda kdo misli, da sem prestara, a po srcu sem mladenka, vem pa tudi, da bi s še eno priložnostjo marsikaj naredila drugače. Sem sebična, če si pri teh letih želim otroka, ko pa vem, da mu lahko zdaj ponudim več kot takrat, ko sem bila stara 20?« se je spraševala. Zdaj si bo lahko odgovorila. V petek, 22. junija, sta z možem, od nje mlajšim kar 15 let, dobila prvo hčerko, težko 2500 gramov. »Presrečna sva, da lahko pozdraviva najino hčerko. Pot do sem je bila dolga, a vredna vsega. Še nikoli nisva bila bolj zaljubljena kot zdaj,« sta dejala novopečena oče in mati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije