BO ZMAGAL

Baby Lasagna razkril, kako je povezan s Slovenijo

Stavnice napovedujejo največ možnosti za zmago Švicarju in hrvaškemu predstavniku. Kakšen bo razplet, pa bo znano 11. maja, ko bo na sporedu finalni evrovizijski večer.
Fotografija: Baby Lasagna s skladbo Rim Tim Tagi Dim FOTO: Marko Prpic/pixsell Pixsell
Odpri galerijo
Baby Lasagna s skladbo Rim Tim Tagi Dim FOTO: Marko Prpic/pixsell Pixsell

Do začetka evrovizijskega izbora, ki ga letos gosti Švedska, nas ločita manj kot dva tedna. Stavnice medtem še vedno napovedujejo največ možnosti z zmago švicarskemu in hrvaškemu predstavinku.

Tik pred odhodom na Švedsko pa so Marka Purišića, 28-letnika, ki ustvarja pod umetniškim imenom Baby Lasagna gostili tudi na slovenski nacionalni televiziji. Ko je odpel skladbo Rim Tim Tagi Dim, ki je navdušila tudi gostjo oddaje Heleno Blagne, je voditelju Jožetu Robežniku zaupal, da mu je Slovenija zelo dobro znana, saj je tukaj celo študiral.

Glasbenik, ki prihaja iz Umaga, je povedal, da je v Ljubljani študiral inženirstvo zvoka. Na vprašanje, kje bi želel, da gostijo Evrovizijo, če bo res zmagal, pa je odgovoril, da mu je v resnici vseeno, ali bo to Umag, Pula ali Zagreb, važno, da bo zmagal, čeprav dodaja, da stavnicam ne zaupa najbolj in da se vse skupaj hitro spreminja.

Purišićev največji konkurent je trenutno Švicar Nemo s skladbo The Code, na tretjem mestu pa je Italijanka Angelina Mango s skladbo La noia. Na četrtem mestu je nizozemski predstavnik Joost Klein s skladbo Europapa, na petem pa predstavinca Izraela Eden Golan s skladbo Hurricane.

Baby Lasagni siscer mnogi očitajo, da njegov nastop in skladba močno spominjata na lanskoletnega ljudskega zmagovalca – Finca z imeno Käärijä, ki je s skladbo Cha Cha Cha prišel na drugo mesto. drugouvrščenega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije