FILM

Wahlberg se vrača na velika platna

Pri akcijskem filmu sodeluje tudi kot producent. Vrhunski zasedbi se je pridružil John Malkovich.
Fotografija: V novem filmu igra agenta. FOTO: Stx
Odpri galerijo
V novem filmu igra agenta. FOTO: Stx

V zadnjih petih letih sta sodelovala kar pri treh filmih, zato ne preseneča, da sta Mark Wahlberg in režiser Peter Berg znova združila moči. Tokrat nas bosta razveselila z udarnim akcijskim filmom Mile 22.


O njem se je že nekaj časa šušljalo, zdaj pa smo dočakali predogled v dogajanje. Tokrat bo 46-letni igralec upodabljal vodjo elitne ameriške obveščevalke skupine bojevnikov, ki poskuša iz tuje države spraviti policista s pomembnimi informacijami. Že po njegovi prvi izjavi je jasno, da gre za film z veliko testosterona. "Ali želite živeti v svetu, kjer je vsakemu udobno in je ves čas žrtev, ali bi radi živeli v svetu, ki deluje?" Pojasni nam še, da je naloga njegove ekipe, da se bori v novodobnih vojnah, ko vojska, diplomacija in podobno ne deluje več, prav zato njegova enota ne obstaja, so nekakšni duhovi.


Vlogo policista so zaupali odličnemu Iku Uwaisu, ki ga poznamo iz filma The Raid, indonezijskega filma z borilnimi veščinami. Kmalu se izkaže, da je policist njihovo najboljše orožje. To pa še ni vse, v filmu se pojavijo celo John Malkovich ter Lauren Cohan in Ronda Rousey, torej bomo v klasični hollywoodski akciji z veliko eksplozijami, streljanjem in seveda kung fujem spremljali vrhunsko igralsko zasedbo.

Mark Wahlberg je več kot zgolj mišičnjak. FOTO: Guliver/Cover Images
Mark Wahlberg je več kot zgolj mišičnjak. FOTO: Guliver/Cover Images

Mark Wahlberg je uspešno kariero, v kateri je dobil že dve nominaciji za oskarja, začel kot glasbenik pod imenom Marky Mark, kmalu pa se je izkazalo, da ima izjemen igralski talent, še posebno so mu blizu komične vloge – spomnimo, kako je blestel v Boogie Nights. Mile 22 mu je pisan na kožo, zato ne preseneča, da sta z Bergom producenta, na krov te barke pa sta zvabila še Stephena Levisona, kralja patriotskih filmov, ki je delal pri projektih, kot so Edini preživeli, Globokomorski horizont in Dan domoljubov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije