Vrnil se je v čase, ko smo bili vsi enaki

Rudi Bučar je javnosti predstavil pesem z naslovom Otroci tistega časa.
Fotografija: Na vikendu pri nonu danes FOTO: GORAN KOCJANČIČ
Odpri galerijo
Na vikendu pri nonu danes FOTO: GORAN KOCJANČIČ

Ste hodili po leviske v Trst, čakali na meji v kolonah, hodili v Arrigonni v letni kino, snemali glasbo s plošč na kasete? Rudi Bučar je! In o tem preteklem času je spisal novo skladbo Otroci tistega časa. V svoji kantavtorski maniri nadaljuje pisanje glasbenih novosti. Tokrat svetu predstavlja s preteklostjo navdihnjeno skladbo.
Rudi v začetku osemdesetih let FOTO: OSEBNI ARHIV
Rudi v začetku osemdesetih let FOTO: OSEBNI ARHIV

»Videti je, da sem že toliko star, da lahko delam primerjavo med danes in pred 30 plus leti,« Rudi pravi o skladbi, ki jo je posnel z ekipo, ki jo sestavljajo Goran Krmac, Anže Vrabec, Robert Pikl, Tomi Purič, Gaber Radojevič ter Martin Štibernik. Skladba, ki je nastala v minulem mesecu, opeva početje Rudijeve generacije in tiste, nekoliko starejše od njega. V njej se spominja časov, ko s(m)o bili vsi enaki, časov, ko t. i. hajklasa še ni bilo. Skladba prinaša štiri zgodbe preteklosti in jim nastavlja ogledalo sedanjosti. Bučar je zanjo posnel tudi videospot.


Skupaj s Petrom Klevo iz Kleva Films sta se zakopala globoko v televizijske arhive in poiskala posnetke preteklih časov, ki bodo pri mnogih od vas še kako oživili spomine na dogodke, osebe in čas, ki ga ni več. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije