MNOŽIČEN OBISK

Velik uspeh filma Gajin svet

Objavljeno 11. julij 2019 13.46 | Posodobljeno 11. julij 2019 13.46 | Piše: A. K.

Mladinski film si je ogledalo več kot 75.000 ljudi. V teh dneh odločajo o sredstvih za Gajin svet 2.

Film si je znova ogledal tudi Sebastian Cavazza. FOTOGRAFIJI: Kolosej
Pred dnevi je v ljubljanskem Koloseju ekipa filma Gajin svet za preseženih 75.000 gledalcev prejela tretjo zlato rolo.

Filmsko nagrado, ki jo najbolj gledanim slovenskim filmom podeljujejo od leta 2001, je režiser filma Peter Bratuša prejel od direktorice filmskega programa in marketinga v Koloseju Ursule Spruk ter predstavnika Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev igralca Jurija Drevenška, torej obeh organizacij, ki nagrado podeljujeta.

image
Ekipa mladinske uspešnice Gajin svet
»Tretja zlata rola in 75.000 gledalcev, vse to mi veliko pomeni. Zadovoljen sem in ponosen, ker je Gajin svet dokaz, da je mogoče z žanrskim filmom nagovoriti široko občinstvo, ga zabavati in se ga dotakniti ter obenem odpreti pogovor o zelo resni in nevarni temi – o spletni zlorabi otrok in mladostnikov. Več kot 20.000 učencev s 53 slovenskih osnovnih šol se je udeležilo delavnic, ki so ob pomoči odlomkov iz filma spregovorili o tej temi. Upam, da bodo potencial Gajine zgodbe prepoznali tudi na TV Slovenija in Slovenskem filmskem centru, kjer ravno v teh dneh odločajo o sredstvih za Gajin svet 2,« je ob podelitvi povedal režiser Peter Bratuša.

»V zadnjih dveh letih je to že drugi mladinski film, ki si ga je ogledalo več kot 75.000 gledalcev. Izjemno nas veseli, da smo priča pravemu razcvetu mladinskih filmov. Verjamemo, da se bo ta trend nadaljeval, saj je pomembno, da so v kinu mladim na voljo tudi kakovostni filmi slovenske produkcije. Ekipi iskreno čestitamo,« je ob predaji nagrade povedala Sprukova.

Podelitve zlate role so se poleg režiserja, soscenaristke Špele Levičnik Oblak in igralca Sebastiana Cavazze udeležili mladi igralci Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Gitica Jakopin, Žak Župan Galunič in Jan Gaberšek. Ekipi pa so prvi zaploskali ljubljanski osnovnošolci, ki so zadnji šolski dan preživeli v Koloseju in si Gajin svet pred podelitvijo zlate role tudi ogledali.
Gajin svet je dokaz, da je mogoče z žanrskim filmom nagovoriti široko občinstvo.
Deli s prijatelji