MEH NA MAH

Panika na narodno-zabavni sceni

Tako hudo sicer ni, je pa res, da je Panika 112 naslov nove polke skupine Zaka' pa ne, ki se je spet nekoliko prenovila. Njihov novi harmonikar je z letošnjim letom postal Matic Viher, ki je bil pred tem član ansamblov Donačka in Štajerci. Kaj se dogaja z Donačko, pa pravzaprav ne ve nihče.
Fotografija: Poskočni muzikanti imajo novo začasno klarinetistko Katjo Kapun. FOTO: Žiga Culiberg
Odpri galerijo
Poskočni muzikanti imajo novo začasno klarinetistko Katjo Kapun. FOTO: Žiga Culiberg

Se spomnite skladbe Snežna kepa, ki gre odlično v uho in je ena večjih uspešnic ansambla Donačka? A ta ansambel ni več, kar je bil, trenutno pa ni znano niti, kdo vse so člani, razen seveda najbolj prepoznavne in najzanimivejše pevke in violinistke Barbare Žerjav. Ona o tem ne želi govoriti, članov pa ne razkrivajo niti na svoji uradni spletni strani. Že kar nekaj časa pa je znano, da v ansamblu ni več basista Matjaža Kitaka, s katerim sta bila z Barbaro zasebno par, a sta se razšla. Že dolgo pa v ansamblu ni več niti harmonikarja Matica Viherja, ki je po novem član skupine Zaka' pa ne. Slednja pa je v letošnje leto prav tako stopila v nekoliko prenovljeni zasedbi in z novo skladbo Panika 112, ki jo bodo premierno predstavili ravno v nocojšnji oddaji Slovenski pozdrav.

Avtor nove polke je Klemen Glyn Arh, aranžmaja pa Martin Juhart, član Poskočnih muzikantov, ki ostajajo paradni ansambel te oddaje. In so medse, seveda le začasno, sprejeli – dekle. In to namesto Dejana Krajnca, ki se je pridružil plesnim parom v šovu Zvezde plešejo in zaradi napornih treningov ne zmore biti povsod. No, namesto Dejana bo zato klarinet s Poskočneži igrala simpatična Štajerka Katja Kapun, sicer že mamica treh nadobudnežev. Kljub vsemu pa je Poskočnim muzikantom uspelo tik pred začetkom šova posneti še novo živahno polko z naslovom Ta noč bo za naju, za katero je besedilo napisal Igor Pirkovič, glasbo in aranžma pa je dodal harmonikar Martin Juhart. Sicer pa je dandanes moderno in prikladno, da človek obvlada igranje več inštrumentov.

Tega se očitno dobro zaveda tudi mlada Anja Zorjan, članica ansambla Refren. Anja ima končano višjo stopnjo nižje glasbene šole za klavirsko harmoniko in tudi že sedem priznanj s harmonikarskih tekmovanj. Poleg harmonike pa so jo pred leti zamikali še drugi inštrumenti: diatonična harmonika, kitara, bas kitara, bariton in klaviature. »Trenutno se preizkušam v klarinetu in pozavni,« nam je zaupala in dodala, da si je že v otroštvu želela imeti svoj ansambel, igrati bariton in jodlati. No, jodlanja za zdaj še ne obvlada, že četrto leto pa igra v ansamblu Refren, katerega je tudi umetniška vodja. V ansamblu jim je najbolj manjkal prav bariton, zato ga je kupila in zdaj nanj tudi že veselo igra. Igranja pa se je učila kar sama. »Čeprav se punce redko znajdemo na tem inštrumentu, je bolj stereotipno, da imamo zanj preskromno pljučno kapaciteto. Sama z veseljem zatrobim vanj. Sploh zdaj, ko sem si kupila boljšega,« nam je zaupala mlada Anja Zorjan, ki se je pri nakupu obrnila na Marka Mastnaka, basista Okroglih muzikantov. Samo pri petju, zasebno pa pri frizerskih škarjah, pa za zdaj ostaja Barbara Ogrinc, pevka Ansambla Roka Žlindre, s katerim sta par tudi zasebno. O njiju že dolgo nismo nič napisali, a glede na to, da sta lansko jesen preživela v toplih krajih, je očitno, da je njuna ljubezen še vedno v polnem razcvetu. No, pred kratkim je Barbara praznovala rojstni dan, ki ni bil okrogel, a so jo prijatelji in prijateljice vseeno prijetno presenetili s steklenico viskija z njenim imenom. Ansambel Roka Žlindra, kjer je lani tudi prišlo do menjave člana, saj se je Barbari pri petju pridružil simpatični pevec Kristian Oven, pa snema nove skladbe.
 


Suzy. 
Suzy. 


»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije