Maraton domače glasbe: 12-urni maraton domačih viž

Glasbeniki to nedeljo pripravljajo maraton domače glasbe. Več kot 30 muzikantov bo pripravilo po okoli 20 minut programa.
Fotografija: Ajda Brilej in Original Štajerci, katerega vodja je njen oče Jernej Brilej, so decembra lani posneli skladbo z naslovom Dovoli si drugačnost. FOTOGRAFIJI: FACEBOOK
Odpri galerijo
Ajda Brilej in Original Štajerci, katerega vodja je njen oče Jernej Brilej, so decembra lani posneli skladbo z naslovom Dovoli si drugačnost. FOTOGRAFIJI: FACEBOOK

Dvanjsturni maraton domače glasbe, imenovan Od doma po domače, pripravljajo različni glasbeniki to nedeljo, 29. marca. Kot nam je povedal urednik portala narodnjak.si Aleksander Mrvič, bo iz svojih domov pri tem projektu sodelovalo več kot 30 muzikantov, vsak bo v živo pripravil približno 20-minutni program.

»Namen maratona je, da se širi sporočilo #ostanidoma in se izkaže podpora vsem, ki se v tej krizni situaciji trudijo po najboljših močeh, da bi širjenje okužbe kar se da zajezili. V času maratona bomo vsem državljanom poslali pozitivno sporočilo, ki smo ga pripravili skupaj z dobrodelno organizacijo Anina zvezdica. Slednja ima namreč med epidemijo polne roke dela, saj njeni prostovoljci pomagajo številnim socialno ogroženim družinam, njihovo število pa zdaj skokovito raste. Pomembno je, da si pomagamo med seboj na lokalni ravni in da podarimo hrano in druge potrebščine, ki jih ne potrebujemo, socialno ogroženim, starejšim ter drugim rizičnim skupinam, ki jih lahko virus najbolj prizadene,« pravi Mrvič.
Na domačem balkonu je že minulo nedeljo zaigral Alen Klepčar, vodja Ansambla Biseri, tako da je pripravljen na nedeljski maraton.
Na domačem balkonu je že minulo nedeljo zaigral Alen Klepčar, vodja Ansambla Biseri, tako da je pripravljen na nedeljski maraton.

Maraton se bo v nedeljo na spletni strani www.svetdomaceglasbe.si začel ob 9. uri, končal pa po 12 urah, ob 21. uri. Seveda bodo sodelovali tako znani kot manj znani glasbeniki, zelo verjetno pa bomo poleg tradicionalnih in znanih polk in valčkov slišali tudi številne nove viže. Za glasbo in dobro voljo bodo poskrbeli Jernej Brilej (Original Štajerci) s hčerko Ajdo, Boštjan Povše iz Ansambla Potep, Gregor Kobal iz Ansambla Gregorja Kobala, Rok Zupančič iz Ansambla Prava stvar, Danijela in Bojan Zeme z družino iz Ansambla Zeme, primorski fant Niko Poles, Robert, Aljaž in Ambrož Goličnik ter Lara Voler iz Ansambla Šepet, Robert Zupan, Janez Lekše, Žan Bregar iz Ansambla Vžig, harmonikar Zvite feltne Blaž Gec, Nejc Pačnik, poskočni muzikant Martin Juhart, Rudi Breznik, mladi korenjak Robi Novak, Damjan in Tanja Pasarič iz Eurokvinteta, Matej Banovšek, raubar Blaž Jenkole, Davor Pušnik iz Unikata, biser Alen Klepčar, Andrej Toplišek in za konec Boštjan in Brigita Dorič iz Jodelexpressa. Številni so v minulih dneh v ta namen že pridno vadili in dali slutiti, kaj pripravljajo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije