NOVA PESEM

Legendarni pevec Magnetov predstavlja novo skladbo

Miha Balažič predstavlja novo ljubezensko skladbo Kot včasih ljubim te. Pod njo sta se kot avtorja podpisala Zvone Hranjec (Chateau) in Boris Vratanar.
Fotografija: Miha Balažič še vedno poje.
Odpri galerijo
Miha Balažič še vedno poje.

Nekdanji član oziroma pevec priljubljene skupine Magnet Miha Balažič se predstavlja z dvema novima skladbama. Ena je Kot včasih ljubim te, druga pa nosi naslov Ajda in je delo istih avtorjev, to je Zvoneta Hranjeca, člana skupine Chateau, in Borisa Vratanarja. Vokal v Veržeju rojenega Balažiča je še vedno zelo šarmanten.
Denis Poštrak in Miha Balažič FOTOGRAFIJI: FACEBOOK
Denis Poštrak in Miha Balažič FOTOGRAFIJI: FACEBOOK

Peti je začel sredi sedemdesetih let v lokalnih pomurskih bendih Estrada, Legija, Atomi in Vzmet. Igral je klarinet in saksofon, a ju je po letu 1979 moral opustiti, ker je doživel hudo prometno nesrečo, v kateri je čudežno preživel. Leta 1985 je začel znova peti, in to v skupini Vulkan iz Čakovca, leto pozneje pa se je pridružil skupini Komet s Ptuja, s katero je posnel prve pesmi Ana, Če sama boš ostala in Pozabi. Leta 1987 se je pridružil legendarni prekmurski skupini Magnet, s katero je posnel številne uspešnice, kot so Jutri sin vaš bo postal vojak, Bodi srečna, Julija, Oženil se bom, Danes je tvoj rojstni dan, Julija, Prstan poklanjam ti, Vrni se domov, Helena in mnoge druge, ki smo jih pogosto slišali med čestitkami na radijskih postajah.

Z Magneti je prepotoval velik del sveta, trikrat so namreč gostovali v Avstraliji, nastopali pa so domala po vsej Evropi. Z Nedo Ukraden in Simono Weiss je posnel dueta. Z Nedo Adijo, ljubica, s Simono pa Vzemi solzo za spomin. Leta 1987 je tik pred zdajci vskočil na Festivalu narečnih popevk in z Dragico Balek zapel Oh, ljubi, odpade.


Od skupine Magnet se je poslovil leta 1992 in začel samostojno kariero, ki so jo znova zaznamovale uspešnice, kot so Nekdo mi krade sanje, Poljubi me nežno, Domače polje in druge. Bil pa je tudi na turneji po Argentini. Leta 1995 je s pesmijo Tvoje oči nastopil na Emi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije