PRVENEC

Dupljakova Maja predstavlja Mavrični planet

Pevka tamburaške skupine Dupljak Maja Mišmaš posnela svoj prvenec. V skladbi opeva lepote, ki jih lahko vidimo tudi v videospotu.
Fotografija: Maja Mišmaš se prvič predstavlja z lastno avtorsko skladbo Mavrični planet. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Maja Mišmaš se prvič predstavlja z lastno avtorsko skladbo Mavrični planet. FOTO: OSEBNI ARHIV

Dolgoletna članica Tamburaške skupine Dupljak iz Kostela Maja Mišmaš, sestra vodje omenjene skupine Marjana Lisca mlajšega, predstavlja svojo prvo avtorsko pesem z naslovom Mavrični planet. V njej Maja, ki je novo ime na solistični glasbeni poti, za skladbo pa je sama napisala besedilo, medtem ko ji je pri melodiji priskočil na pomoč glasbenik in tonski mojster Tadej Mihelič, ki je ustvaril tudi aranžma, opisuje lepote naše narave, ki se jih premalo zavedamo.


»Življenje je lepo, če živimo ga danes, ne čakajmo jutri, naj dan nas prevzame. Mavrica, sonce, reke, potoki, živimo v lepotah na naših otokih. In zato naj nam naša melodija zaigra in nas ovija v sončne barve vseh palet. Da bo svet ena sama harmonija, le ljubezni energija, to naš je mavrični planet ...« je nekaj verzov njene prve avtorske skladbe, za katero je posnela tudi videospot. Pri snemanju skladbe so sodelovala še nekatera znana glasbena imena. Zven akustične in električne solo kitare je prispeval Matic Plemenitaš, član Ansambla Sekstakord, spremljevalni vokal pa je poleg že omenjenega Tadeja Miheliča prispevala tudi njegova žena Ylenia Zobec Mihelič. Maja Mišmaš je tokrat izbrala nekoliko drugačen žanr.

Doslej smo jo namreč lahko slišali le v Tamburaški skupini Dupljak, kjer poje v družbi Tine Južnič, poleg že omenjenega Marjana Lisca, Boruta Česnika, Aleša Marolta, Saša Križa, Josipa Tomaca ter Duška Kranjca. Pred dvema letoma so dupljaki ob 20-letnici delovanja v Kočevju pripravili tudi odmeven koncert, na katerem so gostili Prifarske muzikante, Tanjo Žagar, Klapo Galeb, Ansambel Tonija Verderberja, Andraža in Milana Hribarja, Žigo Bižala, Romana Zupančiča, Miho Goršeta, Tonija Obranoviča in Matijo Marinča

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije