Vampirjevo dekle bo princesa Diana

Nov film se poglobi v razpad zakona lady Di. Izbira glavne igralke sprožila val kritik.
Fotografija: Nov film se bo osredotočil na razpad zakona princa Charlesa in princese Diane. FOTO: Shutterstock Editorial/Profimedia
Odpri galerijo
Nov film se bo osredotočil na razpad zakona princa Charlesa in princese Diane. FOTO: Shutterstock Editorial/Profimedia

Tragična zgodba pokojne princese Diane je očarala že prenekaterega filmskega ustvarjalca, da se je lotil njene zgodbe, vsak nekoliko drugače in z malce drugačnega zornega kota. S podobnim navdušenjem, kot so filmarji pripovedovali njeno zgodbo, so ji sledili tudi filmski sladokusci in oboževalci mile princese ljudskih src, katere življenje je prezgodaj, pri 36 letih, ugasnilo v prometni nesreči.

V prihajajoči četrti sezoni serije Krona bo orisana tudi princesa Diana, ki ji bo glas in stas posodila britanska igralka Emma Corrin, življenje valižanske princese pa bo naslednje leto na velika platna prenesel še čilenski režiser Pablo Larraín. Ta je svoje izpiljene veščine v biografskih filmih pokazal že v filmih o pesniku Pablu Nerudi in Jackie Kennedy. »Odločili smo se vstopiti v zgodbo o identiteti. O tem, kako se ženska odloči, da ne bo kraljica,« je Larrain izdal o svojem novem projektu, s katerim nas bo popeljal v tri prelomne dni v življenju lady Di, ko se je odločila, da želi biti spet ženska, ki je bila, preden je spoznala princa Charlesa. Ko se je odločila razburkati britansko kraljevo hišo in se ločiti.

Produkcija naj bi stekla na začetku prihodnjega leta, pisanje scenarija je bilo zaupano Stevenu Knightu, sicer enemu glavnih
Mnenja o Kristen Stewart kot princesi Diani so različna. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters Pictures
Mnenja o Kristen Stewart kot princesi Diani so različna. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters Pictures
producentov televizijske serije Birminghamske tolpe (Peaky Blinders), v Dianino pa se bo prelevila Kristen Stewart, ki jo je med hollywoodske težkokategornice izstrelila vampirska saga Somrak, v kateri je kot Bella začarala srce ne le vampirja Edwarda, pač pa tudi občinstva.


»Kristen je ena najbolj izjemnih igralk našega časa. Lahko je skrivnostna, lahko nadvse krhka, a tudi izjemno močna, kar je natanko to, kar smo iskali v igralki, ki bi lahko upodobila Diano,« je o izbiri glavne igralke dejal režiser. Stewartova naj bi ga prepričala tudi s svojim odzivom na scenarij in kako se je lotila nove vloge. A če ji on poje hvalospeve, pa so do te precej nepričakovane izbire precej bolj kritični uporabniki na družabnih omrežjih, na katerih v teh dneh kar vre. Nekateri so se obregnili ob njene igralske veščine, spet drugi, da jim Kristen ugaja, a je nikakor ne vidijo v vlogi princese. Spet tretji pa govorijo celo o zaroti, zaradi katere Stewartova dobiva pomembne vloge, četudi je kup njenih filmov nato precejšnja polomija. Seveda pa se najdejo tudi glasovi, ki govorijo zvezdnici v prid. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije