POSNETEK

Trdita, da ju je Jackson posilil, ko sta bila dečka

Pokojni kralj popa se je znova znašel pod hudimi obtožbami. V dokumentarcu ga obremenita Wade Robson in James Safechuck.
Fotografija: S posnetka zaslišanj 37-letnega Jacksona FOTO: Fb
Odpri galerijo
S posnetka zaslišanj 37-letnega Jacksona FOTO: Fb

V javnost je prišel videoposnetek, na katerem 37-letnega Michaela Jacksona vprašajo, ali je pedofil, on pa se v odgovor zgolj nasmiha in se vede zelo čudno. To je edini znani posnetek zaslišanja pokojnega kralja popa, čigar življenje se je znova znašlo pod drobnogledom, odkar so na filmskem festivalu Sundance predvajali dokumentarec o njegovih zlorabah dečkov. Svojo zgodbo sta v filmu pogumno razkrila Wade Robson in James Safechuck, ki ju je Jackson posilil in spolno zlorabljal, ko sta hodila k njemu na obisk, in sta na njegovem ranču Neverland večkrat prespala.


V filmu Leaving Neverland sta razkrila pretresljive podrobnosti o tem, kako ju je Jackson zapeljeval, preden ju je pripravil do spolnih odnosov. Na omenjenem posnetku lahko vidimo zelo nenavadne Jacksonove odzive, ko ga zasliševalci neposredno soočijo z resnimi obtožbami. Na zaslišanju se je zagovarjal zaradi domnevnih zlorab mladoletnikov, ki so redno zahajali k njemu: Macaulay Culkin, Jordan Chandler in Brett Barnes. Posnetek je nastal kot del tožbe, ki jo je proti glasbeniku vložila skupina petih zaposlenih na Neverlandu, ker naj bi jih nezakonito odpustil. Te skupine se je prijel vzdevek novi Jackson 5, njihov zagovornik Michael Ring je trdil, da jih je odpustil, ker so bili priča njegovemu neprimernemu vedenju do otrok. Leta 1995 se mu je uspelo izogniti sodni obravnavi, tako da je Chandlerju plačal 20 milijonov dolarjev (17,56 milijona evrov), da ne bi pričal proti njemu.
Zvezdnikova odvetniška ekipa je na koncu prepričala sodnika, da je po šestih mesecih sojenja jeseni 1996 zavrgel trditve o
Macaulay Culkin s takratnim dekletom Milo Kunis na pogrebu kralja popa. FOTO: Guliver/Cover images
Macaulay Culkin s takratnim dekletom Milo Kunis na pogrebu kralja popa. FOTO: Guliver/Cover images
zlorabi otrok, kar je tožnike upravičeno razbesnelo. Tožniki, med katerimi so bili hišna pomočnica in bivši telesni stražarji, so povedali, da jih je Jackson skrivoma snemal, da bi izvedel, kaj vedo o njegovih dejanjih. Porota je na koncu presodila zvezdniku v prid, potem ko je številno preostalo osebje ranča pričalo njemu v prid.

Michael Jackson se je rad obkrožal z mladimi dečki. FOTO: Guliver/getty Images
Michael Jackson se je rad obkrožal z mladimi dečki. FOTO: Guliver/getty Images
Dokumentarec zdaj postavlja dediščino kralja popa pod vprašaj, marca si ga bomo lahko ogledali na televizijskem kanalu HBO. Režiser Don Reed je povedal, da so poskušali navezati stike z Jordanom Chandlerjem, Brettom Barnesom in Macaulayjem Culkinom, a so vsi zavrnili sodelovanje pri dokumentarcu. Culkin še vedno javno zanika vse trditve, da naj bi ga Michael Jackson zlorabljal, enako velja za Avstralca Bretta. Chandler se po prejemu milijonov zadnjih 25 let skriva pred mediji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije