BARBARA PIRH

Voditeljica utišana, a le začasno

Barbara Pirh, voditeljica, organizatorka dogodkov in osebna trenerka nič več pred radijskim mikrofonom, a le začasno. Radijski mikrofon in vse povezano z njim bo pogrešala, saj je njena velika strast, a je zdaj čas za višjo stopničko.
Fotografija: Od nekdaj je zaljubljena v naravo, vsak dan je športno aktivna.
Odpri galerijo
Od nekdaj je zaljubljena v naravo, vsak dan je športno aktivna.

Barbara Pirh je od nekdaj zaljubljena v mikrofone, tiste radijske, pa tudi tiste na odrih, prav tako televizijsko kamero. Je navdušena športnica, maratonka in osebna trenerka. Veliko časa preživi tudi v fitnesu, ki jo je navdušil predvsem zadnjih nekaj let. Predvsem pa je pozitivna, odločna oseba, vedno v nizkem startu, da ušpiči kakšno »neumnost« ali pripravi dobro zabavo. A trenutno ji ni preveč do smeha, saj se je nedavno poslovila od poslušalcev Radia Fantasy, na katerem je v dnevnem terminu »Od desetih do dveh« ustvarjala zanimiv program z zelo razgibanimi vsebinami.

Medij, sploh radio, je bil vedno njen način življenja, zato vedno razmišlja o tem, kako program še izboljšati, ga narediti zanimivega poslušalcu in zaradi takega odnosa do dela je imela vedno dobre odzive in pridobivala nove poslušalce.

Pretekli ponedeljek je bil zanjo eden tistih z grenkim priokusom. »Ponedeljek je, ura nekaj čez 10, a žal brez rdeče lučke, ki kaže ON AIR. Radijski mikrofon, ki je moja največja ljubezen in strast že skoraj pol mojega življenja, bo za zdaj potisnjena na stran. Ko bo izziv dovolj velik in bom z njim spet lahko rasla, se razvijala, se zagotovo vrnem nazaj, pred radijski mikrofon. Preveč dobrih idej je ostalo v predalu, da ne bi prišle do občinstva. Ko jih bo nekdo razumel in spoštoval, bodo zagotovo prišle do ušes in tudi oči mojih zvestih in novih poslušalcev. A z vsakim koncem pride nov začetek. Zato se akcija nadaljuje, samo nekje drugje in v malo drugačni obliki,« je zapisala na svojem družabnem omrežju Facebook in povedala v radijskem etru. Kot nam je še razkrila, se je poslovila z grenkim priokusom, saj je delo res opravljala s srcem in dušo. Zaupala nam je, da se bo zdaj bolj usmerila v športno novinarstvo, piar in stvari, ki jih še ne želi povsem razkriti. Od nekdaj je tudi športnica po duši, ne le radijka, številni jo poznajo tudi kot osebno trenerko in organizatorko številnih dogodkov. »Potekajo dogovori v različnih smereh, a preden bom nekomu rekla »da«, moram biti v to res prepričana, preprosto se moramo začutiti,« pravi.

Njen zadnji gost v sklopu njene avtorske rubrike »Brez piiiska« na radiu Fantasy bi moral biti predsednik republike Borut Pahor, a zdaj pogovori o sodelovanju z njim potekajo v drugi smeri, za drug namen. Sicer pa je »na vročem stolu Brez piiiska« gostila tudi veliko glasbenikov in športnikov. »Predvsem snemanja so bila velikokrat res zelo zanimiva, tudi zelo dolga, celo žurerska. Veliko je bilo zanimivih sogovornikov, eden najbolj direktnih in zanimivih, tudi izven rubrike, pa je bil nekdanji rokometaš in zdaj trener Uroš Zorman. Rada imam ljudi, ki ne ovinkarijo in povedo tako kot je,« nam še zaupa Barbara, ki se namerava skupaj s Tanjo Vidic Goršak, obe sta bili nekdaj tudi del Veseljakove ekipe, lotiti novih projektov. »A ostajam odprta za radio, tudi televizijo, ki sta moji veliki ljubezni. A le v ekipi, s katero lahko napredujem. V prihodnje se želim usmeriti v športno novinarstvo, športni in glasbeni piar, pripravo dogodkov, vse od koncertov do porok, ostajam tudi trenerka, bom pa videla kam me bo zanesla pot. Z veliko ljudmi sem doslej stkala prijateljske vezi, ker sem v medijih že 15 let in vsi vedo, da smo vedno sodelovali korektno. Čeprav sem po duši novinarka, osebnih stvari, ki ljudi spravijo v nelagoden položaj, nikoli ne razkrivam javnosti, to vedno ohranim zase,« nam še pove Barbara Pirh, ki dodaja, da si bo najprej privoščila dopust nekje v tujini, za kar sicer že dolgo ni bilo časa, potem pa bo šla naprej z ljudmi, ki premorejo veliko pozitivne energije in samoiniciativnosti.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas