PODKAST SLOVENSKIH NOVIC

Stojan Auer v ŠOKkastu: Zavrniti je moral Michaela Jacksona, posnetkov Melanije Trump ni želel prodati (VIDEO)

Stojan Auer je v ŠOKkastu razkril ozadje ene najbolj gledanih oddaj na slovenskih televizijah.
Fotografija: Stojan Auer je v Slovenijo pripeljal zvezde svetovnega formata. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Stojan Auer je v Slovenijo pripeljal zvezde svetovnega formata. FOTO: Marko Feist

V devetdesetih letih so bili petki večer kar nekaj let zapored rezervirani za ogled oddaje Poglej in zadeni, ki je nastajala tudi pod budnimi idejami legendarnega voditelja Stojana Auerja. Njegovi znameniti suknjiči in visokoleteče ideje so bili pred svojim časom. Sedaj se vrača z oddajo, ki je pred 30 leti polnila dvorane in poskrbela, da so ljudje lahko v Sloveniji videli zvezde svetovnega kova in ki je pred ekrane prikovala rekordno število gledalcev. Razloga za to, sta bila predvsem dva. Bogate nagrade in zvezdniki svetovnega kova.

»Povabil bom tiste, ki so soustvarjali oddajo, pa tudi prijatelje oziroma tiste, ki nas pozivajo, naj nekaj naredimo. Povabil bom kar nekaj pevcev, ki so bili takrat popularni. Tako domačih kot tujih,« je razkril Auer, ki pravi, da treme pred vodenjem nima, saj mu je to ostalo v krvi. 

Prinesel je viktorja, ki mu ga je podelil prav poseben človek

Kot vsi gostje, je tudi Auer v studio prinesel tri osebne predmete. Med njimi je bil tudi viktor za najbolj popularno televizijsko osebnost, ki pa ima zanj prav poseben pomen: »Ker mi ga je podelil človek, ki sem ga zelo spoštoval in še danes čutim, čeprav ga žal ni več med nami. Govorim o Matjažu Tanku. On je bil ena taka zvezda.« Poleg viktorja pa je prinesel risbice svojih dveh vnukov, ki mu lepšata dneve. Ob pripovedovanju o tem, kako ga imata rada, mu zažari obraz in svojega ponosa preprosto ne more skriti.

Viktorja je prejel od prav posebne osebe. FOTO: Marko Feist
Viktorja je prejel od prav posebne osebe. FOTO: Marko Feist

Zavrnil je Michaela Jacksona, zaradi Melanijinih posnetkov so ga iskale ameriške televizije

V Slovenijo je pripeljal zvezde, kot so Backstreet boys, Nsync, Kelly Family, DJ Bobo in številne druge. Najbolj pa mu je žal, da jim ni uspelo izpeljati dogovorjenega nastopa z enim od največjih pop zveznikov vseh časov Michaelom Jacksonom. A vmešala se je RTV Slovenija, in kot je razložil Auer, na nacionalki niso dovolili takšnega nastopa, ker so menili, da je Michael Jackson pedofil. Jackson pa bi, tako Auer, pripotoval s svojim letalom in stroške kril sam. Takrat se je tudi skrhal odnos z RTV-jem, saj takšnega vabila preprosto ne prekličeš. 

V času svojih največjih uspehov pa je organiziral tudi lepotna tekmovanja. Na enem je tekmovala nekdanja prva dama Melanija Trump, ki se mu je za vedno vtisnila v spomin, saj je bila že takrat zelo karakterna in je točno vedela, kaj hoče. Ko je Donald Trump prvi kanididarl za predsednika sta dve ameriški televiziji prišlo do njega,če posnetek proda: »Ponujali so zelo visok honorar. Jaz sem takrat slutil, da ji s tem ne bom naredil usluge, ker bi ji s tem bolj škodil kot koristil,« zato ima posnetke še danes varno shranjene. 

Konec novembra obljublja vrnitev glamurja in starih obrazov

Kot nam je povedal bo poskušal v Maribor pripeljati delček starega glamurja na rdeči preprogi in obljublja pravi šov.  24. novembra bo v Festivalni dvorani Lent poustvaril slavo nekdanjega šova, z njim bodo nekdanji ustvarjalci oddaje, igralci, zvezdniki, čarovniki ter tuji in domači glasbeni gostje. Auer je že potrdil prihod Severine, Magic Affair, Vanne (ET), Seada Memiča Vajte, Davorja Radolfija & Ritmo Loco, med domačimi zvezdnik pa bodo občinstvo zabavali Jan Plestenjak, Alfi Nipič, Power Dancers, čarodej Danijel Gorjup in verjetno še mnogi drugi, ki so voditelju delali družbo v 90.

Oglejte si še:

Nina Osenar Kontrec: Dvakrat sem se za las izognila prisilni hospitalizaciji (VIDEO)

Špela Grošelj in Domen Kumer: V tem, kar mi počnemo, je toliko enega s*anja (VIDEO)

Ana Praznik v novem ŠOKkastu: smrt je zarezala v naša srca (VIDEO)

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije