PODKAST SLOVENSKIH NOVIC

Nina Osenar Kontrec: Dvakrat sem se za las izognila prisilni hospitalizaciji (VIDEO)

O svoji bolezni, borbi za življenje in filmski ljubezni, je iskreno spregovorila v ŠOKkastu.
Fotografija: Nina Osenar Kontrec je delila svojo težko življenjsko izkušnjo v novem ŠOKkastu. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Nina Osenar Kontrec je delila svojo težko življenjsko izkušnjo v novem ŠOKkastu. FOTO: Marko Feist

Le kdo ne pozna nasmejane voditeljice in pevke Nine Osenar Kontrec, ki je kot svetla zvezda priletela v slovenski medijski prostor? Nedavno se je vrnila in na glas spregovorila o svojih težavah, s katerimi se je soočala v zadnjih letih. Razkrila je, da jo je doletela kronična utrujenost, zaradi katere ni zmogla niti vstati. O svoji večletni bitki za zdravje in včasih tudi za življenje se je razpisala v avtobiografiji z naslovom V objemu življenja. V ŠOKkastu je spregovorila o najtežjih trenutkih, ki jih je preživela s s pomočjo svojega moža Dejana Kontreca in njunega sina Marlona.

Zdravniki so ji sprva dali diagnozo poporodne depresije, ki pa je Nina ni sprejela, saj je čutila, da gre za nekaj drugega. »V enem trenutku sem nehala hoditi okrog zdravnikov, ker je bil to zame samo še hujši pritisk. Dejanu so vsi dopovedovali samo to, da sem jaz za na psihiatrijo, tako da sem se res za las izognila dvakrat celo prisilni hospitalizaciji,« je razkrila Nina, ki je več let ležala v sobi, bilo je celo tako hudo, da jo je mož hranil, enkrat na mesec pa ji je mama prišla umiti lase.

Želela si je, da jo bog vzame k sebi

Na pomoč ji je v času zdravljenja priskočil dr. Klemen Rebolj, za katerega pravi da je božanski specialist psihiatrije, psihoterapevt. Najtežje je bilo, ko je izgubila voljo do življenja. »In takrat sem pa prvič obupala nad svojim življenjem, takrat sem si pa res goreče želela, da bi me, če lahko tako rečemo, Bog vzel k sebi; življenja si pač nisem mogla vzeti, za kaj takšnega je moja duša preveč v stiku z menoj.«

Materinstva si sprva ni želela

Še preden je spoznala svojega moža, je govorila, da si otrok ne želi. Ker pa se zarečenega kruha največ poje, se je stvar obrnila tudi pri njen:»Materinstvo je pa res en tak blagoslov, jaz si sicer prej otrok nisem želela, pač nisem doživela tega materinskega srčnega klica. Potem pa sem spoznala Dejana in tudi skozi njegovo očetovstvo – ker on ima že dva otroka iz prejšnjega zakona – sem v bistvu videla, kako je krasen oče in kako čarobni so otroci.«

V studio je prinesla tudi dekico svoje sinčka, ki ji še posebej veliko pomeni. FOTO: Marko Feist
V studio je prinesla tudi dekico svoje sinčka, ki ji še posebej veliko pomeni. FOTO: Marko Feist

Sinček Marlon je bil hkrati tudi največja motivacija na poti iz krempljev bolezni. Vsekakor pa ji okrevanje ne  bi uspelo brez njenega Dejana, za katerega pravi, da je ljubezen njenega življenja: »Midva se tako neskončno razumeva v vseh teh letih, res je to zanimivo, ampak midva se niti enkrat nisva sprla, recimo. Kljub tej težki preizkušnji, ki naju je doletela. Ampak je v bistvu ta težka preizkušnja najin odnos samo še okrepila.« V studio je prinesla tri predmete, med drugim tudi dragoceno odejico, ki jo bo za vedno shranila med spomine, saj pripada njenemu sinčku Marlonu, ki je kot pravi sad ene velike ljubezni.

Oglejte si še:

Špela Grošelj in Domen Kumer: V tem, kar mi počnemo, je toliko enega s*anja (VIDEO)

Ana Praznik v novem ŠOKkastu: smrt je zarezala v naša srca (VIDEO)

Jutranji tandem v novem ŠOKkastu: Gledalke včasih pravijo: bogi David (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije