OGLAŠA SE IZ UKRAJINE

Ste videli, kdo je novi vojni poročevalec za TV Slovenija iz Kijeva?

Nekdanji v. d. direktorja TV Slovenija je v novi vlogi.
Fotografija: Razdejanje v okolici Kijeva. FOTO: Jedrzej Nowicki, Agencja Wyborcza.pl Via Reuters
Odpri galerijo
Razdejanje v okolici Kijeva. FOTO: Jedrzej Nowicki, Agencja Wyborcza.pl Via Reuters

V Dnevniku na TV Slovenija se je včeraj oglasil novi vojni poročevalec iz Kijeva. Ne, ne gre za nikogar iz zunanjepolitičnega uredništva niti ni to izkušena poročevalka z vojnih območij Karmen W. Švegl, ki je kot dopisnica iz Ukrajine poročala v minulih tednih.

Gledalci so lahko ob prvem oglašanju ugledali obraz kar v. d. direktorja TV Slovenija Valentina Areha. Ta je že poročal o kaotičnem stanju in razdejanju v glavnem mestu, kamor se je novinarska ekipa prebila v nedeljo popoldne. »Nahajamo se na območju srditih spopadov v okolici glavnega mesta, kjer ruske specialne enote poskušajo obkoliti ukrajinsko prestolnico,« je med drugim sporočil.

Iz Kijeva se oglaša Valentin Areh. FOTO: TV Slovenija
Iz Kijeva se oglaša Valentin Areh. FOTO: TV Slovenija

Areh je bil sicer septembra lani imenovan za vršilca dolžnosti direktorja, potem ko je bila razrešena Natalija Gorščak. Z RTV Slovenija so nam pojasnili, da se mu je polletni mandat iztekel 20. marca 2022, to funkcijo pa je zdaj do imenovanja novega direktorja prevzel generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough. »Glede na razsežnost vojne v Ukrajini bo to območje pokrivalo več novinarjev, tudi dopisniki RTV Slovenija. Ker ima Valentin Areh številne dolgoletne izkušnje s poročanjem z vojnih območij, bo s svojim delom in snemalno ekipo lahko obogatil vsebino programov na RTV Slovenija,« so še dodali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije