VISOKE CENE

Regrat na tržnici dražji kot pršut!? TV-voditeljica se drži za glavo

Nušo Lesar je na tržnici razburila cena regrata. Za kilogram je morala seči globoko v žep.
Fotografija: Nuša Lesar. FOTO: Zaslonski posnetek, Instagram
Odpri galerijo
Nuša Lesar. FOTO: Zaslonski posnetek, Instagram

»Šla sem na tržnico in med drugim kupila regrat. Ko sem naštevala, kaj vse potrebujem, nisem dojela, da kilogram regrata stane 20 evrov. Ali je to možno?« se sprašuje televizijska voditeljica Nuša Lesar, ki je od aprila lani na porodniškem dopustu.

»Prosim, naj nekdo reče, da sem si narobe zapomnila, ker drugače bom zdajle prvič in zadnjič jedla najdražji regrat in se jutri srečamo na travniku z nožkom in vrečko v roki,« je v šali pripomnila.

Cena regrata se z leti ni bistveno spremenila.

Cene hrane, predvsem domače predelane zelenjave in sadja, vseskozi naraščajo, a to niti ne velja za regrat, ki ga lahko naberemo na travniku.

Če je treba na osrednji ljubljanski tržnici za kilogram radiča odšteti tudi 12 evrov in več, je povsem mogoče, da je cena regrata 20 evrov.

Branjevci radi povedo, da je treba regrat najprej nabrati, nato pa ga še dolgo čistiti, da lahko kupcu ponudijo že očiščenega. To pojasni ceno. Že leta 2020 se je bilo treba zanj na osrednji ljubljanski tržnici, ki velja za dražjo, odšteti med 16 do 20 evri na kilogram, prav tako leta 2017.

Veliko bolj prijazno za denarnice se torej sliši 5 evrov za četrt kilograma, kar pa je načeloma dovolj, da se družina z enim obrokom naje te zdrave zelenjave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije