SOLO KONCERT

Rekli so ji, da ji nikoli ne bo uspelo

Pevka Senidah se v Slovenijo vrača z največjim solo koncertom. Spregovorila je o življenju na Balkanu, kjer se počuti svobodnejše.
Fotografija: Vsaka njena pesem je na Balkanu izjemna uspešnica. FOTO: MATIC KREMŽAR
Odpri galerijo
Vsaka njena pesem je na Balkanu izjemna uspešnica. FOTO: MATIC KREMŽAR

Da je pevka Senidah senzacija številka ena v državah nekdanje države, ni nobenega dvoma. Njene pesmi so uspešnice, njene videospote si ogleda več deset milijonov ljudi, zdaj pa je pred njo še največji solo koncert v Sloveniji do zdaj, in sicer 22. decembra na odru festivala Kurzschluss.
Mišiće si je ogledalo več kot 50 milijonov ljudi. FOTO: PROMOCIJSKI MATERIAL
Mišiće si je ogledalo več kot 50 milijonov ljudi. FOTO: PROMOCIJSKI MATERIAL

Se je Senidah po 50 milijonih ogledov Mišićev kaj spremenila? »Več delam. Nisem več tako lena, kot sem bila včasih, čeprav si privoščim. Ampak ja, ista, ista. Ista Senidah. Tisti, ki me poznajo, bodo vedeli, kdo sem,« pravi pevka. O sebi pove, da se ne dojema kot spletno senzacijo.
V domovino se vrača z največjim solo koncertom. FOTO: INSTAGRAM
V domovino se vrača z največjim solo koncertom. FOTO: INSTAGRAM

»Res se ne obremenjujem s tem. Delam komade, jih izdajam, nastopam z njimi. Nikoli ne razmišljam o tem, kako vplivam na ljudi, kaj sem zdaj naredila. Odrasla sem v Sloveniji, nastopala sem samo po Sloveniji in potem ko se je zgodila Slađana, smo prišli tudi do drugih ljudi. Do celega Balkana in tudi do Balkancev zunaj Balkana, zunaj Slovenije. Potem pa dajmo reči, da ja. Mislim, to traja, to je zdaj nekaj drugega kot senzacija,« je iskrena. Spregovori še o Sloveniji, kjer si je zgradila kariero kot pevka skupine Muff.

»Slovenija po moje bolj … Ne vem, kako bi se izrazila, da ne bi bilo slišati grdo. Recimo, da je na Balkanu več čustev, tam premorejo težja čustva. V Sloveniji pa se mi nekako zdi, kot da »o, ne smemo tega poslušati, ker to izzove to in to«. Take reakcije. Bog ne daj, da se kdo pretepa v videospotu, pa gre le za igro. Tega na Balkanu ni.« Senidah je znana po svoji trmi, ki ji v tujini še kako prav pride.


»Se mi zdi, da sem za tujino … Tukaj sem preveč, tam sem pa premalo trmasta,« pravi. Trenutno se počuti zelo svobodno. »Delam to, kar mi odgovarja. Delam z ljudmi, s katerimi mi paše delati. Počutim se svobodno. Ne vem, hvala bogu mi gre dobro. Lahko si privoščim malo svobode.« Komentarjev o sebi ne bere. »Nočem brati, ker je tega veliko. Zakaj bi se obremenjevala s tem? Na začetku sem kdaj videla kaj in prebrala kakšen komentar. In te zaboli. Zaboli te, ne vem, za tisto sekundo, dve, dokler ne prideš do novega, pozitivnega komentarja in pozabiš. Lepo je videti pozitivne besede,« je iskrena pevka, ki v smehu prizna, da je precej lena.

»Nekoč mi je nekdo rekel, da mi nikoli ne bo uspelo. Pa sem sedela na kavču in si rekla, da mi bo. In mi je uspelo s kavča. In je potem ta oseba rekla, da me sovraži, ker sem imela prav. Ne, klub temu sem delala. Delala, to sem si tudi zelo želela. Kaj pa vem, morda sem bila rojena pod srečno zvezdo,« razmišlja. Petje je njeno poslanstvo, je dojela že pred leti. In to čutijo tudi njeni oboževalci.


»Ljudje mi pravijo, da jih moj glas zdravi, ne vem, da jih popelje tja … Kaj pa vem, jaz se ne slišim tako. Saj včasih se poslušam, priznam, ampak da to tako zdravilno deluje, to je pa lepo slišati,« pove pevka, ki se najbolj živo počuti na odru. Zato bo tudi v Ljubljani dala vse od sebe, da bo zadovoljila poslušalce v Sloveniji. »Ko bom stopila na oder, se bo zgodilo, kar se bo zgodilo. Upam, da bo med mano in publiko potekala dobra interakcija,« še pove za konec. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije