NA VELIKI PLANINI

Misice pomolzle krave in skidale gnoj

Finalistke izbora za miss Slovenije pastirice na Veliki planini.
Fotografija: Finalistke za miss Slovenije so čistile hlev.
Odpri galerijo
Finalistke za miss Slovenije so čistile hlev.

KAMNIK – Hajli, hajlo, na pašo zdaj gremo ... Finalistke letošnjega tekmovanja miss Slovenije Melisa Hrapić Cvetko, Nika Benotič, Charnée Bijön Bonno, Vanessa Goropevšek, Ksenija Kržan, Lara Krneža, Corrina Mijatovič, Mojca Kranjec, Hana Čolić, Katalina Simonič, Lara Drinovec, Pia Šoško, Lara Kalanj, Suzana Knezar in Marija Seničar so v ponedeljek – potem ko so konec minulega tedna v Trbovljah kuhale tradicionalni grenadirmarš, torej krompir in testenine – prispele na Veliko planino, največje visokogorske pašne planine na Slovenskem.

Najprej so šle na popoldansko ekskurzijo in spoznavale tamkajšnje lepote, zvečer pa jih je, razdeljene v tri skupine, in sicer Zvončice, Planine in Murke, čakal kviz, seveda na temo Velika planina. Vprašanj je bilo trideset, najbolje so se odrezale Zvončice.

Včeraj so vstale zgodaj, kot se pač za pastirje spodobi – ob štirih zjutraj se je začel dan za lepotice, ki bodo septembra stale na velikem odru in upale na kronico in laskavi naziv miss Slovenije 2018, čakalo jih je prvo pastirsko opravilo. Po skupinah so se odpravile proti hlevom, pomolzle krave, jih odpeljale na pašo, potem pa očistile hlev.
Na planini so lepotice sprejeli pastirji. Foto: Grega Eržen FOTO: Grega Erzen
Na planini so lepotice sprejeli pastirji. Foto: Grega Eržen FOTO: Grega Erzen

Lastnica licence miss Slovenije Jelka Verk, ki kandidatke za letošnjo lepotno krono spremlja na pravljični planoti z enim od največjih pastirskih naselij v Evropi (z njimi je tudi aktualna miss Maja Zupan), pravi, da so finalistke navdušene nad planino in delom, ki da jim gre dobro od rok. Potem se niso vrnile v postelje, kje pa, čakala jih je tlaka: s pašnikov so pobirale kamenje, da se bodo krave lažje pasle. In niti popoldne niso poležavale v brezdelju, delo na planini pač ne čaka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije