KATALONIJA

Lorbek z družino v sončno Barcelono

Naš nekdanji košarkarski reprezentant se vrača v Katalonijo. Ljubljanska Olimpija bi ga rada zadržala na domačih tleh.
Fotografija: Erazem s sinom Martinom leta 2009 po vrnitvi z eurobasketa FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Erazem s sinom Martinom leta 2009 po vrnitvi z eurobasketa FOTO: Igor Zaplatil

Dobri dve leti se je svojčas as planetarnih dimenzij 34-letni Erazem Lorbek trudil, da bi se vrnil v vrhunsko košarko. A sta poškodbi kolena in gležnja naredili svoje. Zadnji poizkus je opravil doma, v ljubljanski Olimpiji, kamor ga je uspelo zvabiti direktorju kluba Romanu Liscu. Erazem je prišel, a telo ni več zmoglo naporov. V klubu so dali jasno vedeti, da bi ga radi zadržali v svojih vrstah. Morda kot trenerja, a se Erazem za to ni odločil.
Erazem je bil z reprezentanco Slovenije leta 2009 4. v Evropi. FOTO: Fiba
Erazem je bil z reprezentanco Slovenije leta 2009 4. v Evropi. FOTO: Fiba

Še več: Erazem in družina so se konec minulega koledarskega leta preselili v Španijo, točneje v Katalonijo v Barcelono, kjer so Lorbkovi bivali vse od leta 2009, ko se je Erazem za velike denarje iz Moskve preselil v toplo Barço, kjer je igral do 2014. Verjetno sta se Erazem in njegova žena Anamarija odločila za tako potezo predvsem zaradi otrok (kar tri imata), ki so se v minulih letih naučili jezika, zdaj pa bodo nadaljevali šolanje v Barceloni.


V preteklosti so vsi Lorbkovi skupaj bivali v veliki hiši, ki je zrasla v Ljubljani, tam pa sta bila tudi brata, 33-letni Domen (še naprej uspešno igra v Petrol Olimpiji) in 30-letni Klemen, ki je končal pravno fakulteto in izpolnjevanje v Londonu. Kljub temu oče Rado in njegova žena Ljuba ne bosta povsem brez vnukov, čeprav so se Erazmovi trije odselili v Španijo.
Takole je Domen Erazma pripeljal na priprave za eurobasket 2019. FOTO: Drago Perko
Takole je Domen Erazma pripeljal na priprave za eurobasket 2019. FOTO: Drago Perko

Da so vnuki v Ljubljani pri hiši, sta poskrbela Domen in Klemen, prvi je prispeval dva, Klemen pa enega. Fantov ni družilo le to, da imajo radi košarko in so zgledno vzgojeni. Vsi trije so tudi navdušeni nad klasično glasbo in vešči igranja klavirja, najbolj pa gre to od rok Domnu.


Otroci, danes že možje, so se rodili v zakonu Rada in Ljube Lorbek, ki sta se spoznala pred tremi desetletji v službi na železnici, kjer sta delala v kontroli dohodkov. Vsi trije Lorbkovi so se šolali na bežigrajski gimnaziji. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas