Solze v Masterchefu, šov zapustil prvi tekmovalec (FOTO)

Palačinke so bile usodne za Jerneja.
Fotografija: Usodne so bile palačinke. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Usodne so bile palačinke. FOTO: Pop TV

V drugi oddaji Mastechefa se je v skupinskem izzivu pomerilo deset tekmovalcev. Pred seboj so imeli prosojni boks, v katerem so bili piščanec, kruh in nekaj zelenjave. Obstajal pa je drugi boks, v katerega se ni videlo, a sodniki so povedali, da bo tisti, ki bo vzel drugega, lahko kuhal 30 minut več. Da bodo tvegali, so se odločili le trije tekmovalci – Kaja L., Žan in Miha.

S svojo kuho sta si predčasno prislužila balkon Žan in Gašper, po okušanju pa so šli na izločilni izziv samo trije tekmovalci. Vsi trije – Kaja L., Kaja B. in Jernej – so pri peki piščanca naredili isto osnovno napako. Sodnikom so postregli surovega. 

Luka je Kajo L. okrcal: »Zadnjih pet minut si gledala v 'luft'.« Kaja mu je pritrdila: »Grozno se počutim. Res sem gledala v 'luft', namesto da bi ga pekla in raje prepekla.«

Bine pa je z naslednjimi besedami pospremil piščanca Kaje B.: »Nikoli si ne bi mislil, da je tako prežgan krožnik s surovim piščancem.«

Peklenske palačinke

Jernej je moral zapustiti šov. FOTO: Pop TV
Jernej je moral zapustiti šov. FOTO: Pop TV
Na pogled lahek izziv, kot je peka palačink, se lahko sprevrže v peklenski izziv. V njej so se pomerili obe Kaji in Jernej. Samo Kaji B. je uspelo speči deset popolnih palačink, saj sodniki niso dopuščali napak. Po pregledu vseh spečenih palačink je prvi kuhinjo zapustil Jernej.

Zajokal pred kamerami

Po odhodu je ustvarjalcem šova dejal, da se je v kuhinji počutil zelo sproščeno, dokler ni videl posnetka svoje mame, »potem pa se je bilo zelo težko postavit nazaj v pravo formo. Piščanec mi res ni uspel, ampak sem prepričan, da je bilo tisto, kar je bilo zraven, odlično. Palačinke pa res niso preproste, če jim moraš delati v Masterchef kuhinji,« je dejal. Prav Jernej je bil tisti, ki je zajokal pred kameri, ko je zagledal sporočilo svoje mame. »Vsak, ki ima rad svoje starše in ima čustva, bi se odzval enako. Tistim, ki pa se bodo temu posmehovali, pa lahko sporočim samo, da so ljudje brez čustev,« je še prepričan izpadli tekmovalec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije