TRAMONTANA

Po moškem dopustu še seksi filmček

Štirje mušketirji, ki na počitnicah iščejo adrenalin, za las ušli tramontani. Jernej Tozon in Aleš Bartol rada dopustujeta v stilu Robinsona Crusoeja.
Fotografija: Dolgočasne počitnice niso zanje.
Odpri galerijo
Dolgočasne počitnice niso zanje.

Če se za skupno počitnikovanje odloči skupina več ljudi, je najpomembnejše pravilo, da si vsi želijo vsaj približno enako. Drugače namreč preprosto ne gre. Še posebno če gre za počitnice, ki so zaradi vsakoletnega ponavljanja že tradicionalne. Jernej Tozon, Aleš Bartol, Igor Hribšek in DJ Koshi se med letom ne družijo ravno vsak drugi dan, zato pa je zanje že kar nekakšen zakon, da vsako poletje skupaj preživijo nekaj počitniških dni.
Fantje obožujejo morje.
Fantje obožujejo morje.

Skupina je sicer posebna, saj vanjo ne spada prav vsakdo. Fantje so namreč vsi po vrsti navdušenci nad pustolovskim oddihom. Malce adrenalina, kot priznavajo, iščejo in izzivajo tudi sami, zanimivo pa je, da večina razburljivosti nekako pride kar sama po sebi. Čeprav se jim je že nekajkrat primerilo, da so se znašli v ne ravno prijetnih situacijah, jih to ne odvrne od tovrstnih in skupnih počitnic.

Četverica, ki ji zaradi počitnikovanj rečejo tudi štirje mušketirji, obožuje dopustovanje v stilu Robinsona Crusoeja. Ali gre pri tem za naključje ali ne, je težko reči, se jim pa vsako leto zgodijo različne dogodivščine in tudi nevarnosti. Med minulimi počitnikovanji so ostali že brez hrane na otoku, ujel jih je vihar, močan morski tok … Tudi vreme jim jo je že hudo zagodlo, a fantje se ne dajo. Vsako leto znova se podajo na jadrnico in novim dogodivščinam ter adrenalinu naproti.
Jernej Tozon obljublja kratek filmski povzetek počitnic. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv
Jernej Tozon obljublja kratek filmski povzetek počitnic. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv

Letošnje morsko pohajkovanje je že končano, ni pa izključeno, da se bodo podali še kam. Odvisno od časa in usklajevanja. Tokrat so se potepali na Olibu, Silbi, Rabu, Pagu, Cresu, Malem Lošinju … naslednjič pa verjetno kam drugam. Na Olib bržkone nekaj časa ne bodo šli, saj so doživeli slabo voljo morja. Tako rekoč za las so namreč ušli tramontani, ki je potopila tri barke. Kratkotrajni prehodni veter, ki na Jadranu piha s severa in se običajno nato spremeni v burjo, je namreč lahko tudi močan in nevaren.

Doseže lahko hitrost do 200 km na uro, običajno pa okoli 80. Ne glede na hitrost in moč z njim ni dobro češenj zobati, saj lahko podira drevesa, odkriva strehe, uničuje in prevrne čolne in barke in podobno. Pustolovska četverica je jezi vetra ušla za las.


Fantje dogodka sicer niso ovekovečili filmsko ali fotografsko. Je pa Jernej obljubil kratek filmček s povzetkom dela drugih slanih dogodivščin. Bojda tudi s kar precej gole kože. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije