VELIKA LJUBEZEN

Goran Šarac se spominja Simone Weiss: Ponosna bi bila (VIDEO)

Vdovec Simone Weiss je izdal prvo pesem, ki jo je napisal po izgubi svoje velike ljubezni.
Fotografija: Simona Weiss. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
Odpri galerijo
Simona Weiss. FOTO: Igor Zaplatil, Delo

V zadnjih tednih večkrat napovedana nova pesem na slovenski glasbeni sceni je v torek ugledala luč sveta. Pod njo so se podpisali Goran Šarac in Igor Pirkovič kot avtorja besedila ter Darja Gajšek in Werner Brozović kot izvajalca. Posneli so pesem z naslovom Samo sebe imava in jo posvetili pokojni kraljici ljudskih src Simoni Weiss.

Darja Gajšek in Werner v duetu nove pesmi. FOTO: zaslonski posnetek
Darja Gajšek in Werner v duetu nove pesmi. FOTO: zaslonski posnetek
Vdovec Weiss Šarec je ob izidu pesmi povedal, da je srečen zaradi izjemnih odzivov na pesem, ki jo je po letih glasbenega premora napisal za nekdanjega varovanca Wernerja in prekrasno Gajškovo, »ki s svojim glasom in podobo najbolj zvesto sledi Simoninemu glasbenemu izročilu«. Soavtor Pirkovič je dodal, da je »v besedilu pesmi Samo sebe imava razkrita vsa resnica«.

Werner se strinja, da je besedilo napisano iz globine srca. »Samo sebe imava,/ In če bi kdaj se zgodilo,/da na pot pride trnje,/ poiščiva svilo.../Samo sebe imava,/In 100 pomladi pred nama,/ki so lepša v dvoje,/lepša kot sama,« poje pesem. Dodal je, da bi bila Simona gotovo zelo ponosna nanje.


Werner: Verjamem, da je Simona ponosna na vse nas


Darja Gajšek. FOTO: Mojca Marot
Darja Gajšek. FOTO: Mojca Marot
Gajškova se je Šarcu na družbenem omrežju »zahvalila za zaupanje, vero, za pesem, ki ogreje in odnese«. Dodala je, da verjame, »da je prišel blagoslov tudi od nje ... Kraljice Simone Weiss, ki kot angel bdi nad nami«.

Ponosen, da je sodeloval pri projektu je tudi Werner, ki je Šarcu sporočil: »Tata, moj Goranjo. Tudi jaz sem ponosen in neskončno počaščen, da si ravno nama z Darjo Gajšek namenil prvo pesem, ki si jo napisal po izgubi tvoje velike ljubezni in meni drage sodelavke in prijateljice Simone. Vesel sem, da te imam ponovno ob sebi in skupaj bova spisala še številne zgodbe

Simona Weiss in Goran Šarac sta bila skupaj 32 let, a se je njuna zgodba žal končala z njeno hudo boleznijo 19. decembra 2015. FOTO: Voranc Vogel
Simona Weiss in Goran Šarac sta bila skupaj 32 let, a se je njuna zgodba žal končala z njeno hudo boleznijo 19. decembra 2015. FOTO: Voranc Vogel
Kralj ljudskih src, ki letos obeležuje 30. obletnico svoje glasbene kariere, je zaključil, da bi bila pokojna glasbenica na vse njih gotovo zelo ponosna. Sodeč po odzivih, so lahko ponosni vsi, ki so pri projektu sodelovali, saj so komentarji poslušalcev na pesem zelo spodbudni.

»Čudovita pesem in čudovit duet,« so mnogi zapisali ob najnovejši pesmi, za katero je Werner napovedal, da bi po reakcijah ljudi lahko postala najnovejši hit.

V kratkem za pesem napovedujejo tudi videospot.

Mesec december pa je za Šarca in prijatelje pokojne Weissove žalosten. 19. decembra leta 2015 je pevka v 53. letu starosti izgubila bitko z rakom.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije