Članu Čukov je žal: sanjski avto za 3 milijone, a brez sanjske tablice Ku Ku

Vodja skupine Čuki Jože Potrebuješ je bil z družino na vandranju po Arabskem polotoku; od najvišje stavbe na svetu do izjemnih avtosalonov in parfumov.
Fotografija: Prvi Čuk Jože Potrebuješ. FOTO: Arhiv Slovenskih Novic
Odpri galerijo
Prvi Čuk Jože Potrebuješ. FOTO: Arhiv Slovenskih Novic

Družina vodje skupine Čuki Jožeta Potrebuješa rada počitnikuje na različnih destinacijah, šviga, kot bi lahko rekli, z enega konca sveta na drugega. Lani so šli najprej na potep z avtodomom po severu Evrope, kjer so se ojunačili in se okopali v jezeru z ledeno mrzlo vodo, po tej hladni izkušnji pa so se podali na povsem drug in predvsem veliko bolj vroč del sveta.
Na dopustu so se založili s kozmetiko in parfumi. Fotografije: osebni arhiv
Na dopustu so se založili s kozmetiko in parfumi. Fotografije: osebni arhiv

Nekajdnevni novembrski oddih v Dubaju v Združenih arabskih emiratih se je več kot prilegel, saj temperature niso dosegale vrednosti, značilnih za Arabski polotok. Ni malo turistov, ki za spomin fotografirajo tudi termometre, ko se temperatura povzpne krepko čez 40 in pokažejo celo 50 stopinj. Kljub mestnemu vrvežu, ki se mu ni bilo moč izogniti, so Potrebuješevi uživali. Znova so jih navdušile zgradbe, čeprav gre zares za nadvse moderno arhitekturo. Nebotičniki fantazijskih oblik segajo v višine, ob katerih se zvrti že ob pogledu od spodaj, kaj šele z vrha. A slovenska družina se je brez omahovanja podala na najvišjo stavbo na svetu, ki je prav v Dubaju. Burj Kalifa meri kar 882 metrov, zato so se pošalili, da so z vrha skorajda videli domov.


V Dubaju sta tudi umetno otočje v obliki palme z naselji in prestižni hotel Burj Al Arab v obliki jadra, v bližnjem Abu Dabiju pa ena najlepših mošej na svetu iz belega marmorja. Obiskali so puščavo in jahali kamele. Kar nekaj časa so preživeli v krasnih nakupovalnih centrih, kjer uživaš, tudi če nič ne kupiš. Jože je z ženo Andrejo največ časa preživel v vonjanju parfumov, ki jih obožujeta, in Dubaj je pač meka za ljubitelje vseh mogočih eksotičnih vonjav.

Jože del svoje kozmetike rad nabavi prav na potovanjih, v kolekciji ima nekaj zelo posebnih dišav. Tudi tokrat iz trgovin ni šel praznih rok, za rojstni dan pa je s parfumi obdaril tudi Andrejo.

Na svoj račun je prišel tudi kot velik oboževalec štirikolesnih jeklenih konjičkov. Obiskal je vrsto salonov lepotcev, ki jih pri nas (še) ni, po Arabskem polotoku pa že rohnijo.


»Prvič v življenju sem v živo videl tudi moj sanjski avto la ferrari. Bil je seveda rdeče barve, za rabljenega pa bi bilo treba odšteti več kot tri milijone evrov! Tako žal na njem nikoli ne bomo mogli ugledati moje znamenite tablice Ku Ku,« je vtise s potovanja sklenil navdušeno in obenem malce žalostno. 
Čuk in la ferrari
Čuk in la ferrari

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije