ŽALOST DO NEBA

VIDEO: Še nebo je jokalo: poslednje slovo od Šabana Šaulića

Številni so se udeležili pogreba kralja narodne glasbe v Beogradu.
Fotografija: Šaban Šaulić je umrl 17. februarja. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Šaban Šaulić je umrl 17. februarja. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

Danes se je v Srbiji čas ustavil. Dan poteka v duhu zadnjega slovesa od legendarnega srbskega pevca Šabana Šaulića, ki je v prometni nesreči v Nemčiji umrl v 68. letu starosti. Sinoči so ga z letalom pripeljali v domovino, kjer je bil danes ob 15. uri tudi pokopan.

Številni znani obrazi in oboževalci Šaulića so ves dan prihajali na beograjsko novo pokopališče na alejo zasluženih meščanov, kjer so ga pokopali v krsti. Po pisanju srbskih medijev za legendo vsi točijo solze. Medijski portal Kurir je spremljal dogajanje na pokopališču v živo. Pogreb je prek spletnih kamer spremljalo na tisoče ljudi.


Dopoldne so v beograjski mestni hiši pripravili v njegov spomin tudi komemoracijo. Njegova žena Gordana in otroci Mihajlo, Ilda in Sanela so bili vidno užaloščeni, solze so z njihovih lic kar polzele.

Šabič je preminil v nedeljo, 17. februarja, zaradi posledic strašne prometne nesreče, ko se je vračal z nastopa v Nemčiji. Umrl je v bolnišnici po zapletu s srčno aorto. Preminil je tudi njegov voznik Mirsad Kerić, s katerim sta sodelovala dolga leta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije