BRALCI POROČEVALCI

Sredi gozda blizu Ljubljane bralca razburil ogaben prizor (FOTO)

V predmestju Ljubljane je bralec opazil odvrženo prašičjo kožo.
Fotografija: FOTO: Yokeetod Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Yokeetod Getty Images/istockphoto

V uredništvo smo prejeli zgrožen zapis bralca. Nekdo je namreč v predmestju Ljubljane, v kraju Šentjakob, odvrgel prašičje kože. »Potem pa se sprašujemo, zakaj je toliko zveri, in to tam, kjer jih običajno ni bilo,« je zapisal bralec in nam poslal fotografije kadavrov. 

S fotografij je razvidno, da gre za malomarno dejanje, ostanki živali pa kazijo kotiček v gozdu, kjer sprehajalci iščejo mir. 

FOTO: Bralec
FOTO: Bralec

Kako bi moral ravnati lastnik odvrženih kož in kam sploh sodijo živalska trupla? Kot lahko razberemo na spletišču, jih običajno lovci res kar vržejo nazaj v naravo, saj zakonodaja dovoljuje, da se poginule in povožene prostoživeče živali lahko pusti na kraju pogina.

FOTO: Bralec
FOTO: Bralec

Kožo in kosti je sicer koristno uporabiti

Na Lovski zvezi Slovenije članom sicer svetujejo, da je kožo in kosti  koristno uporabiti in so proti njihovemu uničevanju. 

»Če ob odstrelu divjadi ni bil postavljen sum, da je okužena z nalezljivo boleznijo, se ti odpadki lahko varno pustijo v naravi, kar pomeni, da se lahko drobovina in druge dele divjadi odstrani in pusti na kraju samem,« pa so dejali na Upravi za RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

To pa ne pomeni, da se lahko odpadki puščajo kjerkoli. Dobra lovska praksa pravi, da se teh odpadkov ne pušča na kmetijskih površinah in ne v bližini javnih površin.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali videoposnetek.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije