Sadist v Mariboru menda ustrelil že štiri

Nekdo naj bi v Mariboru streljal na mačke. Nazadnje pred dnevi. Mariborčan prosi za informacije o dogodku.
Fotografija: Pri mariborski policijski upravi smo že včeraj preverili, ali so bili obveščeni o kakšnem primeru streljanja na mačke in ali je bil strelec morebiti že izsleden. 
Odpri galerijo
Pri mariborski policijski upravi smo že včeraj preverili, ali so bili obveščeni o kakšnem primeru streljanja na mačke in ali je bil strelec morebiti že izsleden. 

V Mariboru naj bi se nekdo izživljal nad nič krivimi mačkami, ste nas opozorili bralci. Ustreljene naj bi bile kar štiri, in sicer na območju mariborskega Pobrežja. Vsaj tako pravi zapis, ki kroži po družabnih omrežjih.

Strelec (povsem mogoče je, da jih je več) naj bi po vsej verjetnosti streljal z zračno puško, če sodimo po naboju. Tri mačke je zadel v trup, eno naj bi v rep. Avtor besedila je pripel tudi rentgenski posnetek nedolžne kosmatinke, ki prikazuje kroglo v trupu mačke njegove hčere.

Mariborčan, torej oče dekleta, katere mačko so ustrelili, je ob sadističnem dogodku zapisal: »Sam se prijavi ali pa javi meni ... Bolje kot da te hčera dobi. Gamad smrdljiva. Je pa vsak info več kot dobrodošel.«

Krvi željni storilec naj bi prihajal iz Ipavčeve ulice (Maribor Pobrežje), je še razumeti iz zapisa.

Je policija odkrila strelca?


Pri mariborski policijski upravi smo že včeraj preverili, ali so bili obveščeni o kakšnem primeru streljanja na mačke in ali je bil strelec morebiti že izsleden. 

»Na PP Maribor II, ki je območno pristojna policijska enota za Pobrežje v Mariboru, letos niso prejeli nobene take prijave,« je v odgovoru včeraj zapisali Miran Šadl iz PU Maribor. Dodal je še, da pa so lani obravnavali spodnja primera:

– 23. 3. 2019 ob 20. uri so prejeli prijavo, da je neznani storilec na Lackovi cesti v Pekrah med 16. in 18. uro z neznanim predmetom ali zračno puško ustrelil mačko v predel vratu. Oškodovanka je umaknila predlog za pregon kaznivega dejanja, saj življenje mačke ni bilo ogroženo.

–  12. 10. 2019 ob 13.35 so prejeli prijavo oškodovanca iz Soške ulice v Mariboru, da je njegova mačka prišla domov brez repa. V preiskavi ni bilo moč ugotoviti, kdaj in na kakšen način je mačka utrpela poškodbo repa.

Danes so javili, da so včeraj popoldne prejeli kar dve prijavi: »Obe se nanašata na streljanje mačk na Ipavčevi ulici v Mariboru. Prvi napad naj bi se zgodil lanskega avgusta, ko je neznani storilec z zračnim orožjem ustrelil mačko, last 42-letne Mariborčanke. Mačko je oskrbel veterinar in ji iz rane odstranil diabolo. Mačka je okrevala. Drugi napad pa naj bi se zgodil v tem mesecu, ko je neznani storilec praktično na istem mestu z zračnim orožjem ustrelil mačko 26-letnega Mariborčana. Zaradi vnetja rane je mačka poginila. Policisti so na podlagi prijav začeli kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja mučenja živali.«
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas