VISOKE CENE

Poglejte, kakšne so bile cene piva in hrane v Planici, a to še ni vse ...

Na tribuni je cena piva bistveno višja, kar 7 evrov. Kljub temu je bilo mogoče opaziti več vinjenih navijačev. »Letos Planica smrdi po piru,« je bil nekoliko nejevoljen vsakoletni obiskovalec.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Po lanskoletnem debaklu na Nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici zaradi zasoljenih cen vstopnic, bivanja in hrane smo pogledali na aktualni planiški cenik hrane in pijače.

Ta razkriva, da je cena točenega piva (0,5l) 5 evrov, za pol litra vode zaračunajo 3,5 evra, špricar je 4,5 evra, viljamovka 6 evrov, kuhano vino 4,5 evra, za kavo je treba odšteti od 2 evrov naprej, za čaj pa 3 evre.

Nekoliko višje so cene pijače, če jih kupite na območju tribune. Tam smo za veliko točeno pivo odšteli 7 evrov. 

Tudi cene hrane so nekoliko zasoljene: za hotdog je treba odšteti 8 evrov, za burger 12, čevapčiči in ričet so prav tako 12 evrov, za porcijo ocvrtega krompirčka je bilo treba dati 5,5 evra in za krof 2 evra. 

Kljub višjim cenam pijače pa to ni ustavilo piva željnih obiskovalcev. Letos smo lahko v Planici videli več vinjenih obiskovalcev, stanje pa je komentiral tudi eden od rednih obiskovalcev, ki je dejal, da je letos huje, kot je bilo lani. »Vsako leto grem v Planico in letos je cela Planica smrdela po piru,« je dejal nekoliko razočaran.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam fotografijo ali videoposnetek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije