SRAM JO BODI

Ne boste verjeli, pri čem so zalotili svetlolasko na avtocesti pri Ljubljani: niso mogli verjeti svojim očem (FOTODOKAZ)

Vozniki na ljubljanski obvoznici so jo opazovali, medtem pa je ona s polovico trupa kukala iz avtomobila.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: R. S.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: R. S.

Ko se znajdemo v gneči na avtocesti, nam ne preostane drugega, kot da privezani obsedimo na svojih sedežih in upamo, da se bo vrsta čim hitreje premaknila. A nekateri menijo, da jim je dovoljeno čisto vse.

Bralec nas je obvestil, kako so nedavno obtičali na ljubljanskem avtocestnem obroču. Na razcepu, kjer se zahodna in južna ljubljanska obvoznica združita v primorsko avtocesto, je zagledal večje vozilo, tujih registrskih oznak. Nič nenavadnega, če ne bi med počasnim premikanjem iz njega kukala ženska. Razvede, ki škodi zdravju, potrebna ženska je očitno stopila na sedeže in kar s polovico trupa kukala iz vozila. Pri tem je pepel otresala, kjer je uspela. Kje je končal ogorek, potem ko je z vdihavanjem končala, bralcu ni znano, saj sta se koloni premikali z različnima hitrostma.

Pri policistih smo preverili, kakšna kazen bi jo doletela, če bi jo policisti pri tem dejanju dobili.

Dovolila si je, kar si ne bi smela. FOTO: Bralec poročevalec
Dovolila si je, kar si ne bi smela. FOTO: Bralec poročevalec

Dovolila si je, kar si ne bi smela. FOTO: Bralec poročevalec
Dovolila si je, kar si ne bi smela. FOTO: Bralec poročevalec

Kakšna kazen za neučakano gospo

S Policijske uprave Ljubljana ugotavljajo, da bi v tem primeru lahko šlo za elemente kršitev Zakona o cestnem prometu (ZPRCP), odvisno od neposredno zaznanih okoliščin prekrška:

»Na splošno pojasnjujemo, da je v 33. členu ZPRCP določeno, da morajo biti osebe med vožnjo v motornem vozilu na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi, pripete na način, ki ga je predvidel proizvajalec vozila glede na konstrukcijo zadrževalnega sistema. Z globo 120 evrov se kaznuje za prekršek voznik ali potnik, ki ravna v nasprotju s to določbo.

V 88. členu pa je glede prevoza oseb določeno, da se v motornem in priklopnem vozilu ali na njem sme voziti le toliko oseb, kolikor je v vozilu sedežev oziroma stojišč, na način, ki ga je določil proizvajalec vozila. Z globo 120 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s temi določbami.«

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije