SILIKONSKA DRŽAVA

Silikon na socialo: povečanje prsi bodo plačali vsem

Ne želijo, da bi revnejše ženske zašle v težave.
Fotografija: FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/Istockphoto

Prva na svetu bo financirala povečanje prsi oziroma vstavljanje silikonskih vsadkov. 

Pod geslom »Zakaj bi se lahko polepšali samo bogataši?« je minister za zdravje indijske zvezne država Tamil Nadu pojasnil, zakaj so se odločili za tako potezo: »Če take operacije ne bodo brezplačne, bi se lahko ženske spravile v nevarnost z različnimi nevarnimi posegi ali zašle v finančne težave, ker bi si izposodile denar, najele kredite ...«

Ena izmed bolnišnic v mestu Čenaj je že začela opravljati brezplačne rekonstrukcije prsi ženskam, ki so zbolele za rakom, kmalu pa bodo prsi brezplačno operirali tudi ženskam, ki se bodo za ta korak odločile zaradi estetike.


Raztegujejo jih


»Nekatere ženske si želijo zmanjšati prsi zaradi bolečin v hrbtu, druge pa želijo večje prsi, da bi si okrepile samozavest,« pravi vodja klinike in dodaja, da bodo take operacije dostopne tudi moškim. Brezplačno bodo operirali tudi na primer t. i. zajčje ustnice pri otrocih in opravljali transplantacije rok.

Priljubljenost lepotnih operacij v Indiji je v zadnjih letih zaradi vse višjega življenjskega standarda močno poskočila. Leta 2016 so opravili 420 tisoč lepotnih posegov, kar 30 tisoč več kot leto poprej, piše The Guardian. Poleg povečanja ali zmanjšanja prsi je med vse bolj priljubljenimi posegi tudi raztezanje nog ljudi, ki želijo postati višji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije