Po več kot desetih pivih mu je počil mehur

Kitajec na zabavi ni šel niti enkrat na stranišče. Mehur mu je počil na treh delih, komaj so ga rešili.
Fotografija: Prebudila ga je močna bolečina v spodnjem delu trebuha. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Prebudila ga je močna bolečina v spodnjem delu trebuha. FOTO: Guliver/getty Images

Štiridesetletni Kitajec je po dolgi noči, ki je vključevala v glavnem popivanje, izmučen legel v posteljo, ne da bi prej obiskal stranišče. A že par ur pozneje ga je prebudila ostra bolečina v spodnjem delu trebuha, ki je bila tako močna, da ni mogel več ležati. Moški je obiskal zdravnika in ta je ugotovil, da mu je zaradi predolgega zadrževanja urina počil mehur, in to na kar treh mestih.
Hu je spil ogromno piva. FOTO: Imtmphoto/getty Images
Hu je spil ogromno piva. FOTO: Imtmphoto/getty Images

Ena od raztrganin se je odprla proti trebušni votlini, zaradi česar mu je v mehur že silil del črevesa. Nemudoma so ga odpeljali v operacijsko sobo, saj je bilo zaradi resnosti poškodb njegovo življenje ogroženo, a so ga zdravniki pokrpali in menda dobro okreva.

Zdravniki so bili sicer nemalo začudeni, ko jim je moški, znan le kot gospod Hu, povedal, da vse od začetka zabave, na kateri je spil več kot deset steklenic piva, pa dokler se ni prebudil, kar je skupno naneslo 18 ur, ni obiskal stranišča, kar je za običajnega človeka skorajda nemogoče. A alkohol lahko vpliva na živčni sistem tudi tako, da človek ne začuti pravočasno, da je njegov mehur poln, kar je lahko zelo nevarno.


Čeprav se dogodek zdi nenavaden, so v bolnišnici, ki jo je obiskal Hu, lokalnim medijem povedali, da vsako leto sprejmejo najmanj enega pacienta s poškodbami, kakršne so bile njegove, in pri vseh je vzrok predolgo zadrževanje urina, zato zdravniki ljudi opozarjajo, naj tega nikar ne počno. Človeški mehur je sicer precej fleksibilen in se lahko, ko se v njem nabere tekočina, močno razširi, a ima kljub temu omejitve, ki naj bi znašale med 350 in 500 mililitri. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije