ROBOT

Pivo mu do kavča prinese robot

Študent je napravo izdelal zaradi lenobe. Zdaj sestavlja drugi, izboljšani model.
Fotografija: Imenitna naprava bo kmalu dobila večjega brata.
Odpri galerijo
Imenitna naprava bo kmalu dobila večjega brata.

Ljudje imamo različne predmete navdiha, v nekaterih prebudijo kreativnost prelepi sončni zahodi, v drugih pretresljive izkušnje ali zgodbe. Ni skrivnost, da je eden največjih ustvarjalnih motivatorjev pivo. Dokaz za to je 22-letni Jacob Pierce iz Združenih držav, ki je iz ljubezni do te zlate pijače izdelal robota po vzoru legendarnega R2D2 iz znanstvenofantastične klasike Vojna zvezd. Študent letalstva iz Kentuckyja se je naveličal sprehodov do kuhinje, kjer je imel pivo, zato se je odločil najti način, kako ga spraviti do sebe, medtem ko sedi na kavču pred televizorjem.
Svojega pivskega robota je sestavil iz rezervnih delov, ki so se prašili po stanovanju, in manjšega soda za pivo. Opremil ga je z ameriško zastavo, s katero lahko maha kot vznemirjen kužek z repom. »Neskončno uživam v izdelovanju nekoristnih predmetov in drugih neumnosti,« je priznal Pierce, ki je videoposnetek svojega robota objavil na spletu in naletel na osupljiv odziv. Beerbota, kot ga je poimenoval, je izdelal pred finalno tekmo ameriškega nogometa superbowl. »Z mojim sostanovalcem sva velika ljubitelja Vojne zvezd, večkrat gledava vse dele zapored. Med gledanjem sem ugotovil, da je R2D2 videti kot sodček piva, tako se mi je utrnila zamisel za izdelavo robota.«
Po nekaj urah dela je bilo ohišje naprave, ki se na daljinsko upravljanje vozi po stanovanju, že izdelano. Zadeva ima še nekaj omejitev, saj je zaradi tresljajev pivo zelo penasto. Zdaj izdeluje večjega robota, ki bo popolnoma avtonomen in ne bo več tresel dragocene pijače. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije