ZADNJE SLOVO

FOTO: Na pogrebu pokojnika posedli pred televizijo

Mladega Američana oblekli v majico košarkarskega kluba. Dijaka so ustrelili, ko je po domači ulici sprehajal psa.
Fotografija: Najstnikovo truplo so oblekli v dres njegovega najljubšega igralca.
Odpri galerijo
Najstnikovo truplo so oblekli v dres njegovega najljubšega igralca.

Pogreb najstnika, ki so ga v ameriškem mestu New Orleans umorili pred slabima dvema tednoma, je bil nekaj posebnega. Njegovi bližnji so se od 18-letnega Renarda Matthewsa hoteli posloviti na način, ki bi bil všeč tudi njemu, in sicer da bi bil obkrožen z rečmi, ki jih je v svojem kratkem življenju imel najraje. Ker je bil Renard velik ljubitelj košarke in predan navijač moštva Boston Celtics, so njegovo truplo oblekli v majico te ekipe oziroma v majico s številko 11, ki jo je nosil njegov najljubši igralec Kyrie Irving, mu na stopala navlekli nogavice z Irvingovo podobo in ga posedli v naslonjač pred televizor, na katerem se je predvajala košarkarska tekma. V roke so mladcu postavili igralno konzolo ter na mizico ob njem naložili njegove najljubše prigrizke in pijačo. Najstnikova mama Temeka je povedala lokalnim medijem, da je bil Renard zelo tih in prijeten fant, ki je najraje gledal prenose športnih tekem, igral videoigre in bral.

Rad je gledal košarko in igral videoigre.
Rad je gledal košarko in igral videoigre.

»Rad je bil doma. Šele zadnje čase nam ga je uspelo prepričati, da je začel zahajati ven, se družiti z vrstniki. Potem pa tole, saj ne morem verjeti, počutim se, kot bi bila jaz kriva za njegovo smrt,« je še dodala Tameka. Renarda so zlikovci ustrelili 25. junija, ko je v bližini svoje hiše sprehajal psa.


»Ničesar ni bil kriv, hodil je ob cesti in se brigal zase, ko so odjeknili streli. Vzeli so mu tudi mobilni telefon,« je dejala teta 18-letnika, ki je bil tudi dober učenec. »Zdaj bi končal srednjo šolo, dobil diplomo. Bili smo tako ponosni nanj. Vse življenje, ves svet je bil pred njim. Hotel je postati košarkar,« je skrušeno dodala njegova teta.

Policisti strelca še iščejo, prav tako ne poznajo motiva za napad. »Lahko da je šlo za rop, ki se je ponesrečil, lahko za umor in so mu mobilnik vzeli kar tako, ker je bil pač tam. Ne vemo, kdo je bil in zakaj so umorili fanta, ki jih ni z ničimer provociral. A naredili bomo vse, da najdemo tistega, ki je umoril Renarda, in njegovi družini ponudili vsaj malo zadoščenja,« je povedal predstavnik policije v New Orleansu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije