GROZNO

Devetletnik več kot dve leti živel popolnoma sam, tega ni opazil nihče

Njegova mati živela le 5 km stran.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Ipolonina, Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Ipolonina, Getty Images

Pogumen francoski devetletnik je bil dve leti prepuščen sam sebi, potem ko ga je mama zapustila. Sam je hodil v šolo in včasih živel brez ogrevanja in elektrike. Dve leti je preživel v popolni samoti v stanovanju svoje matere v Nersacu, občini v departmaju Charente v jugozahodni Franciji. Njegova identiteta za zdaj ostaja skrita javnosti.

Deček je živel popolnoma sam od njegovega devetega do enajstega leta, brez da bi katerikoli odrasel to opazil. »Nihče ni opazil ničesar sumljivega,« poročajo lokalni francoski mediji, niti v šoli, kjer je deček veljal za dobrega učenca.

Sosedje niso opazili, da je ostal sam, čeprav so mu včasih prinesli hrano. Sicer se je menda večinoma hranil s tortami in hladno hrano iz pločevink. Včasih si je postregel s paradižniki s sosedovega balkona. 

Živel je tudi brez elektrike in ogrevanja, zaradi česar je spal s tremi odejami, umival pa se je z mrzlo vodo. 

Njegova mati živela le 5 km stran

Dečkova mama, ki ga je pustila samega in je imela nad njim polno skrbništvo, je živela pet kilometrov stran od sina v Sireuilu, sosednji občini. Po poročanju francoske publikacije Le Parisien je 39-letnica le občasno prišla obiskat svojega dečka, da bi mu dala hrano.

Kar se tiče dečkovega očeta, ni bilo nobenih poročil o tem, kje je. Francoski mediji poročajo, da verjetno nikoli ni bil prisoten v sinovem življenju.

Sosedje so po dolgih mesecih končno ugotovili, da deček živi sam, in obvestili policijo. Barbara Couturier, županja mesta Nersac, pa je alarmirala socialne službe. » Bil je čist fant, dober učenec, ki je delal domačo nalogo. Težko je bilo zaznati realne okoliščine,« meni županja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije