NENAVADNO

Zaradi bolezni ne more slišati moških

Kitajki diagnosticirali redko stanje naglušnosti. Sliši lahko samo ženske glasove.
Fotografija: Zdravnica jo je temeljito pregledala. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Zdravnica jo je temeljito pregledala. FOTO: Fb

Ženski iz Kitajske so zdravniki diagnosticirali nenavadno bolezen, zaradi katere ne more slišati glasov moških, sliši lahko le ženske. Bolnica, ki se piše Chen, se je lepega dne prebudila in ugotovila, da ne more slišati svojega fanta. Nesrečnica iz obalnega mesta Xiamen, približno 700 kilometrov severno od Hongkonga, je prestrašena in zmedena nemudoma obiskala bolnišnico. Tam so jo temeljito pregledali, a si nikakor niso znali razložiti njenih bizarnih simptomov, saj niso bili primerljivi z večino znanih simptomov izgube sluha.
Na srečo bo okrevala. FOTO: Fb
Na srečo bo okrevala. FOTO: Fb

Specialist je končno postavil diagnozo, da gre za stanje naglušnosti, pri kateri lahko bolnik sliši le visoke frekvence. To stanje se pojavi zgolj pri enem na 13.000 bolnikov, ki imajo težave s sluhom. Obstaja verjetnost, da je njeno bolezen sprožil močan stres. Noč preden je delno oglušela, je imela težave z zvenenjem v ušesih in vrtoglavico. Prepričana je bila, da bo vse skupaj minilo, če se bo dobro naspala, zato sta šla s fantom zgodaj v posteljo. A naslednje jutro je v šoku spoznala, da ga ne sliši.


V bolnišnici Qianpuso jo je temeljito pregledala otorinolaringologinja dr. Lin Xiaoqing, Chenova pa je lahko slišala vsako njeno besedo. Tako je prepoznala izgubo sluha nizkih frekvenc. Postavitev diagnoze je tako zahtevna, ker bolniki in zdravniki navadno ne vedo, da ta bolezen obstaja. Pojavi se lahko tudi zaradi genetske okvare. Chenova je zadnje obdobje zelo veliko delala, domov je prihajala pozno in bila stalno nenaspana. Zdravnica je prepričana, da se bo njeno stanje sčasoma uneslo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije