SLIKARKA

Svoje gole prsi uporablja namesto čopiča

Objavljeno 01. september 2019 17.23 | Posodobljeno 01. september 2019 17.23 | Piše: B. K. P.

Nekoč sramežljiva mladenka je po naključju odkrila skriti talent. Slike tudi prodaja in menda z njimi dobro zasluži.

Nadja med ustvarjanjem FOTO: Instagram
Nadja Matjevska ni nikdar obiskovala slikarskih tečajev ali šol, vse, kar zna, se je naučila povsem sama. Tega, kar počne, se drugače niti ne bi mogla, saj za svoje stvaritve ne uporablja čopičev, temveč svoje gole prsi. Nadja je od rane mladosti sanjala o glasbeni karieri, pred približno enim letom pa je začela obiskovati tečaj igre in z njegovo pomočjo odkrila skriti talent.

image
Slika, ki jo je poimenovala Moj april. FOTO: Instagram

»Na tečaju sem se naučila, da se moram sprostiti, vedno sem bila bolj zadržana in sramežljiva, nato pa sem začela odkrivati svoje najgloblje občutke in čustva ter se jih učila izražati. Z besedami mi je šlo še vedno bolj težko, veliko lažje mi je šlo izražanje z barvami,« je dejala umetnica. Da bi za slikanje namesto čopičev uporabila dele telesa, pa ni zraslo na njenem zelniku.


To je bila ena od nalog na tečaju igre, s katerim naj bi udeleženci spoznali svoje telo, se ga naučili uporabljati ter sprejemati takšno, kot je. Sliko, ki bi jo tako ustvarili, so morali tečajniki tudi prodati, in Nadja je bila več kot presenečena, ko je ugotovila, da je za stvaritev dobila precej denarja. Ni hotela razkriti, koliko, očitno pa dovolj, da nadaljuje slikanje.

Mnogi ne morejo verjeti, da so umetnine naslikane z njenimi golimi prsmi.

Fotografije svojih stvaritev, projekt je poimenovala Slike iz srca, redno objavlja na družabnih omrežjih, kjer žanje nemalo pohval. Mnogi ne morejo verjeti, da so umetnine res naslikane z njenimi golimi prsmi. Menda ji gre prodaja odlično in umetnica od nenavadnega talenta udobno živi. 
Deli s prijatelji