V SRCE

Med popivanjem pogoltnil zobotrebec

Čudna pivska navada bi ga skoraj ubila. V štirih letih je za zdravljenje pognal bogastvo.
Fotografija: Zhou je imel veliko sreče, da je preživel.
Odpri galerijo
Zhou je imel veliko sreče, da je preživel.

NANING – Kitajski kirurgi so potrdili, da so z operacijo rešili moškega po imenu Zhou, ki je imel v srce zapičen zobotrebec. Veliko srečo je imel, da je preživel, saj je bil tujek v desnem atriju njegovega srca. Poseg na odprtem srcu so izvedli 9. januarja v bolnišnici mesta Naning, v začetku tega tedna pa so izdali še sporočilo za javnost, saj želijo, da bi bil v opozorilo.
Devetindvajsetletnemu moškemu je že dolgo nagajalo zdravje, vrstili so se vnetja pljuč in visoka vročina. V štirih letih je za zdravljenje pognal malo bogastvo, približno 27.000 evrov je porabil za obiske zdravnikov in zdravila. A nič ni pomagalo. Nekateri so sumili, da ima sepso, drugi levkemijo, na koncu se je izkazalo, da ima težave zaradi zobotrebca.

Med operacijo prsnega koša so zdravniki v njegovem srcu nepričakovano opazili šest centimetrov dolg kos lesa. Kako se je zobotrebec znašel v srcu, ostaja skrivnost, zdravniki sumijo, da ga je Zhou nekako vdihnil, nato pa je zobotrebec predrl pljuča in se zasadil v srce. Zhou se ne spomni, da bi pogoltnil zobotrebec, je pa res, da ima navado, da odloži zobotrebec v kozarec, ko popiva s prijatelji, tako lažje prepozna svojo pijačo. Povedal je, da se mu je enkrat že zgodilo, da je pogoltnil zobotrebec, a se mu je takrat zataknil v grlu in ga je lahko odstranil s prsti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije