Maratonec trenira kar v stanovanju

Virus covid-19 je ohromil tudi treninge. Sreda v znamenju črnih rekordov.
Fotografija: Zaradi karantene ni opustil treninga. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Zaradi karantene ni opustil treninga. FOTO: Instagram

Koronavirus vsak dan terja nove žrtve, številna kitajska večmilijonska mesta so od izbruha v karanteni. Ljudje so se morali odpovedati običajnemu vsakdanjiku in zaživeti v skladu s preventivnimi določili zdravstvenih strokovnjakov, a mnogi se neomajno veselijo vrnitve v normalen življenjski ritem, zato navad ne opuščajo. Uspešni maratonec Pan Shancu tako kljub omejitvam, saj ne sme zapustiti svojega doma, vsak dan teče.

Zaradi karantene ni opustil treninga. FOTO: Instagram
Zaradi karantene ni opustil treninga. FOTO: Instagram
»Že več dni nisem bil na zraku, a mirovati nikakor ne morem. Zato sem si doma uredil tekaški poligon, okoli dveh miz in po predsobi, danes sem tako pretekel 50 kilometrov!« je na družabnem omrežju, ki ga prav tako rešuje pred dolgčasom, zaupal Pan. »Postavil sem čas štiri ure, 48 minut in 44 sekund. Zunaj bi se odrezal mnogo bolje, a pomembno je, da sem se spotil in razgibal.« Njegov osebni rekord je zavidljiv, z 42 kilometri je nekoč opravil v dveh urah in 59 minutah, a zaradi omejenega prostora in spodnjih sosedov, ki jih je seveda motil topot njegovih nog, je v stanovanju tekel občutno počasneje. Opravil je 6250 krogov oziroma 50 kilometrov, kot pravi, bo rekreacijo nadaljeval vso karanteno; če bo obsedel na kavču, bo zbolel, je trdno prepričan. Pan je na instagramu požel val navdušenja in mnogi so mu hvaležni za odlično zamisel. Z lahkotnim tekom ohranjajo zdravo telo in zdravega duha, objavljajo pa tudi posnetke razgibavanja in drugih telovadnih zamisli, s katerimi preganjajo dolgčas in si lajšajo čakanje na dobre novice.

A teh prav kmalu še ne bo, kaže zadnja statistika. V sredo, ki se je zapisala kot črni dan, je bilo namreč rekordnih 242 smrtnih žrtev na Kitajskem, na novo okuženih pa 14.840. Umrlo je tako že več kot 1350 ljudi, število okuženih pa se približuje 60.000. Hude posledice koronavirusa, ki nosi ime covid-19, doživljajo tudi v Vietnamu, kjer so zapovedali prvo večjo karanteno zunaj kitajskih meja. Gre za podeželsko območje Son Loi v provinci Vinh Phuc blizu prestolnice s približno 10.000 prebivalci. Do zdaj je bilo tam šest primerov okužbe s koronavirusom.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije