NASTRADALA KAČA

Indijec ugriznil kačo

Objavljeno 09. avgust 2019 12.57 | Posodobljeno 09. avgust 2019 12.57 | Piše: E. B.
Ključne besede: indija Kača

Nenavaden obračun med človekom in kačo v Indiji. Nestrupena plazilka je drago plačala za napad.

Ugriznila je pijanega moškega, pa jih je dobila nazaj. FOTO: Guliver/Getty Images
Vrnil ji je milo za drago, bi lahko rekli, a vseeno se večini zdravo mislečih ne zdi ravno pametno tako obračunavati s kačo, so šokirani v indijskih medijih.

Kača je nedvomno izbrala napačno tarčo.


Ta je namreč ugriznila nič hudega slutečega Raja Kumarja, ki je v svojem indijskem domu užival na vrtu in se hladil z osvežilno pijačo, ko se mu je nenadoma približala plazilka in ga ugriznila. Raj pa ni poklical na pomoč, kot bi se pričakovano odzval verjetno vsakdo – ampak jo je ugriznil nazaj! In ne le to, zgrizel jo je do smrti, nekatere dele je celo dodobra prežvečil in izpljunil, se je pozneje izkazalo v bolnišnici, kamor je Rajev oče odpeljal tako sina kot kačo.

Tam so ugotovili, da je nič hudega sluteča kača podganarica, ki načeloma ne spada med strupene vrste in za možakarja ne bi bila usodna, zato si tako brutalne smrti gotovo ni zaslužila, verjetno pa je na buren odziv napadenega vplival kakšen požirek alkohola preveč, se je pozneje opravičeval oče. Zdravniki so pri Raju ugotovili kar slabo zdravstveno stanje, zato so ga odpeljali v drugo bolnišnico, da preverijo, ali mu je škodoval kačji ugriz, ali grizenje kače, ali prevelika količina alkohola. Ali kombinacija vsega. Pogrizeno kačo je Rajeva družina pozneje dala kremirati.
Deli s prijatelji