PAPAMOBIL

Papež ima nov avto

Objavljeno 03. december 2019 16.50 | Posodobljeno 03. december 2019 16.50 | Piše: S. I.

Skupina Renault je papežu Frančišku podarila vozilo dacia duster, prirejeno za njegove potrebe.

Papež Frančišek z novim Dacijinim papamobilom FOTO: Skupina Renault
Skupina Renault je papežu Frančišku podarila vozilo dacia duster 4x4, prilagojeno njegovim potrebam. Svetemu očetu sta ga med obiskom njegove rezidence v Vatikanu izročila Christophe Dridi, generalni direktor romunske podružnice Renaulta in tovarne avtomobilov Dacia v Romuniji, ter Xavier Martinet, generalni direktor italijanske podružnice Renaulta.

Dacijin papamobil je kajpak bel z bež notranjostjo. Vozilo, ki temelji na dusterju, je dolgo 4,34 metra in široko 1,80 metra. Oddelek za prototipe v Dacijini romunski tovarni ga je ustrezno predelal za papeževe potrebe. Ima pet sedežev, izstopa pa še posebno udobna zadnja sedežna klop. Vgrajene so posebne rešitve, s katerimi je prilagojeno značilni uporabi Vatikana: ima veliko stekleno streho, odstranljivo stekleno zaščito, za 30 mm nižjo oddaljenost vozila od tal za lažji vstop in dodatne podporne elemente.
Vozilo z veliko stekleno streho je postavljeno za tri centimetre nižje za lažji vstop.


»S tem darilom njegovi svetosti skupina Renault obnavlja svojo močno in nenehno zavezanost k postavljanju ljudi v središče naših prioritet,« je ob dogodku poudaril Xavier Martinet. 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji