PAPAMOBIL

Papež ima nov avto

Skupina Renault je papežu Frančišku podarila vozilo dacia duster, prirejeno za njegove potrebe.
Fotografija: Papež Frančišek z novim Dacijinim papamobilom FOTO: Skupina Renault
Odpri galerijo
Papež Frančišek z novim Dacijinim papamobilom FOTO: Skupina Renault

Skupina Renault je papežu Frančišku podarila vozilo dacia duster 4x4, prilagojeno njegovim potrebam. Svetemu očetu sta ga med obiskom njegove rezidence v Vatikanu izročila Christophe Dridi, generalni direktor romunske podružnice Renaulta in tovarne avtomobilov Dacia v Romuniji, ter Xavier Martinet, generalni direktor italijanske podružnice Renaulta.

Dacijin papamobil je kajpak bel z bež notranjostjo. Vozilo, ki temelji na dusterju, je dolgo 4,34 metra in široko 1,80 metra. Oddelek za prototipe v Dacijini romunski tovarni ga je ustrezno predelal za papeževe potrebe. Ima pet sedežev, izstopa pa še posebno udobna zadnja sedežna klop. Vgrajene so posebne rešitve, s katerimi je prilagojeno značilni uporabi Vatikana: ima veliko stekleno streho, odstranljivo stekleno zaščito, za 30 mm nižjo oddaljenost vozila od tal za lažji vstop in dodatne podporne elemente.


»S tem darilom njegovi svetosti skupina Renault obnavlja svojo močno in nenehno zavezanost k postavljanju ljudi v središče naših prioritet,« je ob dogodku poudaril Xavier Martinet. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije