PRENOVA DOMA

FOTO: Barvito novo leto

Z nekaj spremembami si naredite dom svež, drugačen, moderen; trendi pri opremi narekujejo naravne materiale, nove barve, geometrične vzorce.
Fotografija: Prevladovali bodo naravni materiali. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Prevladovali bodo naravni materiali. FOTO: Guliver/Getty Images

Če načrtujete obsežno prenovo ali bi radi le nekoliko osvežili svoj dom, poglejte, kaj v novem letu obetajo smernice opremljanja prostorov. S pomočjo nekaj večjih ali manjših sprememb bo vaš kotiček svež, drugačen in predvsem moderen.

Naj bo zaobljeno

Nekaj let so prevladovali ostri robovi, ravne linije in simetrične oblike, smernice pa za letošnje leto napovedujejo zaobljene in mehkejše linije, ki bodo prevladovale tako pri lesenem pohištvu kot pri mehkih kavčih, foteljih ter mizah in stolih.


Teraco bo imel pri opremi domov vidno vlogo. FOTO: Guliver/Getty Images
Teraco bo imel pri opremi domov vidno vlogo. FOTO: Guliver/Getty Images

Teraco v vseh barvah in vzorcih se je sramežljivo napovedal že leta 2018, leta 2019 pa bo imel vidnejšo vlogo. Gre za kompozitni material iz cementnega veziva in kamnitih, kovinskih ali steklenih delcev, ki ga je mogoče vlivati neposredno na površino ali polagati kot že izdelane ploščice. Teraco bo dobrodošel v obliki talnih, stenskih oblog, imitacije značilnih vzorcev pa bodo dobrodošle tudi na drugih detajlih, denimo pultih in svetilih.

Zelena in črna

Milenijci in pripadniki generacije X so okoljsko ozaveščeni, kar se bo kazalo pri opremi domov, kjer bo imela glavno besedo narava: pohištvo in detajli iz masivnega lesa, naravnega kamna, naravnih tkanin in drugih materialov brez umetnih mas so nedvomno kot nalašč za ekološko naravnano generacijo.
Lovsko zelena se poda v vse prostore. FOTO: Guliver/Getty Images
Lovsko zelena se poda v vse prostore. FOTO: Guliver/Getty Images

Letos bo veliko vrnitev doživela bogata temno zelena. Mogoče jo bo zaslediti v vseh prostorih: v dnevnih sobah, kopalnicah, kuhinjah in spalnicah. Temno zelene talne obloge, stene, kuhinjske omarice, zavese, kavči, dekorativne tkanine bodo leta 2019 modni hit.


Črni detajli za prefinjenost in eleganco. FOTO: Guliver/Getty Images
Črni detajli za prefinjenost in eleganco. FOTO: Guliver/Getty Images

Tudi črna v mat teksturi bo igrala pomembno vlogo. Ob pravi kombinaciji z osnovnim odtenkom bodo detajli v tej barvi v domove prinesli prefinjenost, eleganco in pridih drugačnosti.

Bogati detajli

Pozabite na enobarvne strope. Če želite slediti smernicam, svoje obarvajte v vpadljive, razkošne barve, jih obdajte s pisanimi tapetami, drznimi vzorci in povsem spremenite videz prostorov. Stropi bodo letos vidnejši kot kadar koli.

In še dobra novica za nostalgike: v domove se vračajo smernice, ki so prevladovale v 70. letih prejšnjega stoletja, kar pomeni bogate tekstilne detajle, tople barve in geometrične vzorce na stenah in drugih večjih površinah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije